ATP
Federer για Αυστραλία: "Θα είναι μάχη με τον χρόνο"

 
Roger Federer
Roger Federer
tennisnews team Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 - 22:17

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Roger Federer εξήγησε πως σημειώνει σταθερά πρόοδο στην προετοιμασία του, αλλά δεν είναι σίγουρος για το αν θα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση εγκαίρως για το Australian Open!

Σχεδόν ένα χρόνο απουσιάζει από τα γήπεδα ο Federer, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά τον περσινό Ιανουάριο, όταν και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open. Αφού εκμεταλλεύτηκε και τη μεγάλη αναστολή των διεθνή τουρνουά για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του για 2η φορά, ο Ελβετός μαέστρος στοχεύει στην επιστροφή στην Αυστραλία, στις αρχές του 2021.

Παρόλο που όπως όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως το Grand Slam της Μελβούρνης θα καθυστερήσει να ξεκινήσει κατά 2 εβδομάδες, με ημερομηνία εκκίνησης να είναι η 8η Φεβρουαρίου, και παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε κάποιο νέο πισωγύρισμα στην προετοιμασία του Federer, o κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων είπε στη Svenja Mastroberardino στα αποψινά Swiss Sports Awards πως έχει μπροστά του μια δύσκολη μάχη με τον χρόνο.

"Δεν είχα πισωγυρίσματα μετά τη 2η εγχείριση, παρουσιάζω σταθερή βελτίωση τους τελευταίους 6 μήνες. Θα δούμε πως θα πάει και τους 2 επόμενους μήνες. Έχω δουλέψει πάρα πολύ στη φυσική κατάσταση, τώρα θα δούμε τι θα γίνει με το τένις.

Θα ήθελα να ήμουν πιο έτοιμος, αλλά την ίδια στιγμή είμαι και χαρούμενος με το σημείο που έχω φτάσει. Έχουμε ένα πλάνο και έχουμε αποφασίσει να πάρουμε όσο χρόνο χρειαστεί. Ακόμα δεν είμαι στο 100% μου.

Είναι ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο για το Australian Open και θα είναι δύσκολο. Είμαι περίεργος να δω αν τελικά θα αρχίσει στις 8 Φεβρουαρίου, γιατί φυσικά και αυτό θα με βοηθήσει να κερδίσω λίγο χρόνο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots