ATP
Στον De Minaur ο πρώτος τίτλος της χρονιάς!

 
Alex De Minaur
Alex De Minaur Φωτογραφία: Instagram (@alexdeminaur)
tennisnews team Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 - 14:15

Ο Alex De Minaur κατέκτησε τον πρώτο ATP τίτλο για το 2021 στην Αττάλεια της Τουρκίας, μετά από έναν πολύ σύντομο τελικό που ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο.

Μόλις 7 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς, ο Alexander Bublik αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον τελικό με τραυματισμό στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα ο Alex De Minaur, ο οποίος είχε κερδίσει τα πρώτα δυο games του αγώνα, να στεφθεί πρωταθλητής άκοπα και άδοξα.

Ήταν ο 4ος τίτλος καριέρας για τον νεαρό Αυστραλό (4-4 σε τελικούς), που έχει κερδίσει άλλους 3 τίτλους σε 250άρια τουρνουά - όπως είναι και αυτό της Αττάλειας - σε Σίδνεϊ, Ατλάντα και Zhuhai, το 2019.

Έγινε επίσης ο πρώτος πρωταθλητής της φετινής χρονιάς στο ATP Tour, με το άλλο τουρνουά της εβδομάδες στο Delray Beach να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα (θα διεκδικήσουν τον τίτλοι οι Hubert Hurkacz και Sebastian Korda).

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό, ο De Minaur κέρδισε χωρίς να χάσει σετ τους Malek Jaziri (6-2, 6-1), Igor Andreev (6-3, 6-1) και Nikoloz Basilashvili (6-2, 6-4), ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε το Νο.2 του ταμπλό, David Goffin, με 6-4, 3-6, 6-2.

Ο Bublik, ο οποίος μεταξύ άλλων απέκλεισε και τον Matteo Berrettini με 7-6 (6), 6-4 στη 2η Top 10 νίκη της καριέρας του, αγωνίστηκε για 3η φορά σε τελικό στην καριέρα του, μετά τα τουρνουά του Newport και του Chengdu το 2019. Ο 23χρονος Καζάκος αναμένεται να κερδίσει 4 θέσεις και θα βελτιώσει το career high του την ερχόμενη Δευτέρα, ανεβαίνοντας στο Νο.45 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots