ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το ATP Cup" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 - 4:26

Σε νέα συνέντευξή του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε για μια ακόμα φορά πως ανυπομονεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ATP Cup και πως η ελληνική ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη και έχει πολύ καλή χημεία.

Για τις προπονήσεις του μέχρι τώρα στην καραντίνα: "Τα πάω καλά, μένω σε φόρμα, προπονούμαι κάθε μέρα, δεν έκανα ούτε μια μέρα ρεπό. Είχα την επιλογή να το κάνω αλλά είπα στον προπονητή μου ότι προτιμώ να βγω έξω και να προπονηθώ. Όταν έχεις 5 ώρες στη διάθεσή σου για να προπονηθείς, ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα! Σήμερα για παράδειγμα ξύπνησα πολύ νωρίς, ξεκίνησα να δουλεύω από τις 8 και γύρισα περίπου στις 12. Έδωσα μεγαλύτερη έμφαση στο τένις σήμερα, λιγότερο στη φυσική κατάσταση, κατάφερα να παίξω 3 σετ, που ήταν πολύ καλό. Προσαρμόζομαι στις συνθήκες εδώ και έπαιξα στη Rod Laver Arena που είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα."

Για το αν έχει επαφή με άλλους παίκτες στην καραντίνα: "Είμαι σε επαφή με τον Pablo Cuevas, τυχαίνει να βρίσκεται κάπου που γνωρίζω πολύ καλά. Προφανώς με τον παρτενέρ μου στις προπονήσεις, Mikael Ymer, επίσης μιλάω λίγο με τη Μαρία Σάκκαρη, που είναι σε αυστηρή καραντίνα και δουλεύει πολύ σκληρά. Προφανώς είναι δύσκολο για όλους, είναι κάτι που δεν έχουμε ζήσει ξανά. Είναι επίσης πνευματικό, σου διδάσκει να είσαι υπομονετικός, σου διδάσκει πολλά πράγματα."

Για τα αστεία stories του Cuevas στο Instagram: "Tου είπα ότι είναι πολύ καλός, ότι τα πάει τέλεια με τα Instagram stories. Του πρότεινα να είναι σε ένα από τα vlog μου, γιατί είναι μορφή!"

Για το πως καταφέρνει να βάζει προτεραιότητες και να κρατάει ισορροπία με τις δραστηριότητές του: "Γνωρίζω πως να κρατάω την ισορροπία. Ξέρω πως το τένις θα είναι πάντα η πρώτη μου προτεραιότητα, μετά έχω κάποια άλλα χόμπι, όπως διάβασμα, να μαθαίνω πράγματα, να μπαίνω στο ίντερνετ, να βλέπω YouTube, να ψυχαγωγούμαι. Και μετά υπάρχει και το δημιουργικό μέρος, που είναι να δημιουργώ πράγματα, όπως μουσική, βίντεο, vlogs, φωτογραφίες, που επίσης είναι κάτι που κάνω στον δεύτερο λογαριασμό μου στο Instagram Steve The Hawk. Μου αρέσει να είμαι δημιουργικός επειδή είναι μια άλλη καριέρα. Είναι ωραίο να μπορώ να τα κάνω και τα δυο, αλλά όταν πρέπει να συγκεντρωθώ στο τένις το κάνω."

Για το πως προέκυψε η συνεργασία του με τον Ymer: "Δεν έχω ιδέα, δεν μπορώ να απαντήσω σ' αυτό! Νομίζω ο πατέρας μου το κανόνισε και δεν είχα πρόβλημα μ' αυτό. Τον Mikael τον ξέρω από πολύ μικρή ηλικία, ήμασταν μαζί στα junior, παίζαμε μαζί στα τουρνουά της Tennis Europe, οπότε γνωριζόμαστε από παιδιά. Είναι επίσης ένας από τους λίγους στο tour που έχουμε γεννηθεί το 1998. Έχουμε ακόμα τον Frances Tiafoe, τον Casper Ruud, τον Ugo Humbert δεν είμαστε πολλοί. Είναι πολύ καλός τύπος, πολύ καλός παρτενέρ, μπορεί να παίξει μεγάλα ράλι και να κρατήσει τη μπάλα στο γήπεδο, είναι πολύ ευχάριστος και περνάμε πολύ καλά μαζί."

Για την πρεμιέρα του στη σεζόν, που θα είναι το ATP Cup και ο αγώνας της Ελλάδας με την Αυστραλία: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Πέρσι δεν κάναμε και την καλύτερή μας εμφάνιση, προφανώς προσπαθήσαμε πολύ να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιο tie. Βρεθήκαμε κοντά, είχαμε match points ενάντια στη Γερμανία, αλλά δυστυχώς δεν πήγε όπως θέλαμε. Αυτή τη χρονιά ανυπομονούμε για τη νέα εκδοχή του ATP Cup, είναι λίγο διαφορετικό, και νιώθω πως είμαστε πολύ προετοιμασμένοι γι' αυτό. Οι 3 από τους 4 της ομάδας περάσαμε χρόνο μαζί στο Ντουμπάι, όπου κάναμε προπονήσεις και είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα. Η χημεία πιστεύω βοηθάει σε μια ομάδα."

Για τον Rafael Nadal: "Είναι ένας παίκτης που δεν δέχεται να τα παρατήσει ποτέ. Ποτέ δεν αποτυγχάνει να ανταποκριθεί. Ακόμα και στις χειρότερες μέρες του, με το μαχητικό του πνεύμα βρίσκει τρόπο να ανταπεξέλθει και αυτό τον κάνει έναν από τους δυσκολότερους παίκτες να κερδίσεις. Εκμεταλλεύεται στο έπακρο το γεγονός ότι είναι αριστερόχειρας, το έχει αποδείξει πολλές φορές, έχει μια απίστευτη καριέρα και είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος από τη baseline. Πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο για να τον πάρεις, κάτι που είναι πολύ δύσκολο και πολύ σπάνιο."

Για το τι έχει δουλέψει περισσότερο τεχνικά, στην προετοιμασία του: "Προσπάθησα πολύ να δοκιμάσω νέο εξοπλισμό, να δοκιμάσω νέες ρακέτες και χορδές, να βρω νέους τρόπους να είμαι πιο επιθετικός και να ανεβαίνω στο φιλέ πιο συχνά. Τέτοια πράγματα, να μπορώ να είμαι πιο επιθετικός παίκτης. Έπαιξα με πιο βαριά ρακέτα στα hard courts της Αμερικής και σε 1-2 χωμάτινα τουρνουά, αλλά δεν ήταν τόσο καλό όσο νόμιζα, οπότε επέστρεψα στην κανονική μου ρακέτα με την οποία παίζω πολλά χρόνια."

Για την εξωστρέφεια που δείχνει να έχει: "Ήμουν πολύ εσωστρεφής πριν λίγα χρόνια, αλλά δεν ξέρω. Με όλη την επιτυχία που ήρθε, τις νίκες, την είσοδό μου στο Top 10, συνήθισα να περιβάλλομαι συνεχώς από ανθρώπους που ήταν ανοιχτοί και με ξεκλείδωσαν. Ήταν πολύ καλό αυτό, γιατί ήμουν σε θέση να δείξω στους ανθρώπους ποιος ήμουν πραγματικά. Αυτό ενεργοποίησε έναν νέο χαρακτήρα στη ζωή μου, μια πιο εξωστρεφή εκδοχή του εαυτού μου."

Για τον ποιον αθλητή του τένις σέβεται περισσότερο, ο Στέφανος δεν χρειάστηκε να σκεφτεί καθόλου: "Τον Rafael Nadal. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο αυτό που κάνει και του αξίζει σεβασμός."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots