ATP
Περβολαράκης στο ΤΝ: "Σπίτι μας η Μελβούρνη!"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Μιχάλης Περβολαράκης, από τη σημερινή τους προπόνηση στη Rod Laver Arena
Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Μιχάλης Περβολαράκης, από τη σημερινή τους προπόνηση στη Rod Laver Arena
tennisnews team Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 - 20:55

Δύο εικοσιτετράωρα πριν το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στην Αυστραλία, ο ανταποκριτής μας στην Μελβούρνη, Μπιλ Ρουμελιώτης, μίλησε με το Νο.2 της ελληνικής ομάδας, Μιχάλη Περβολαράκη, ο οποίος ανυπομονεί να κάνει το πρώτο σερβίς απέναντι στον John Millman.

Η συζήτηση μας ξεκίνησε με την ερώτηση πως αισθάνεται μετά το τέλος της 14ήμερης καραντίνας και πόσο έτοιμη είναι η ελληνική ομάδα για το ATP Cup.

"Σε θέμα ετοιμότητας και προπόνησης, δεν νομίζω ότι είχαμε πρόβλημα καθώς προπονούμασταν κανονικά 5 ώρες την ημέρα, οπότε η προετοιμασία μας πήγε πολύ καλά και είμαστε όλοι σε καλή φυσική κατάσταση" ανέφερε ο Περβολαράκης και συνέχισε:

"Όσον αφορά το προσωπικό κομμάτι, μου έλειψε ο περίπατος, η έξοδος. Ήθελα να δω τον κόσμο και, πράγματι, την Παρασκευή το απογευμα, μόλις έληξε η καραντίνα, παρότι έβρεχε πήρα την ομπρέλα και περπάτησα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναμπήκα στην κανονικότητα, σε μια πόλη που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα περιστατικό της πανδημίας του κορονοιόυ."

Στη συνέχεια ρωτήσαμε τον Περβολαράκη, αν η Αυστραλία βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αγωνιστικά, επειδή οι παίκτες της δεν χρειάστηκε να κλειστούν σε ξενοδοχείο καραντίνας: "Δεν νομίζω, διότι όλο αυτό το διάστημα προπονούμαστε κανονικά, αλλά και το Νο.1 της Αυστραλίας, ο Alex De Minaur, ήταν και αυτός σε καραντίνα διότι ταξίδεψε από το εξωτερικό. Οι περισσότεροι τενίστες είχαμε την ίδια μεταχείριση."

Μπορεί η Αυστραλία να είναι η γηπεδούχος ομάδα και αριθμητικά να έχει σίγουρα τους περισσότερους φιλάθλους, όμως και η Ελλάδα αναμένεται να έχει πολύ μεγάλη στήριξη από τους Έλληνες ομογενείς, που κάνουν τους παίκτες της Εθνικής να αισθάνονται σα να αγωνίζονται στην πατρίδα τους.

"Το θετικό για την ομάδα μας είναι ότι θα αγωνιζόμαστε στην έδρα μας. Η Μελβούρνη είναι το σπίτι μας, διότι έχουμε πάντα δίπλα μας εκατοντάδες ομογενείς που μας τονώνουν με τις φωνές τους. Η λατρεία τους και η υποστήριξη που έχουμε στα παιχνίδια μας, μας δίνει δύναμη. Την Τετάρτη θα αισθανόμαστε εμείς γηπεδούχοι και όχι οι Αυστραλοί."

Τέλος, ρωτήσαμε τον Περβολαράκη και για τους προσωπικούς του στόχους για το 2021: "Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο λόγο κορονοϊού, αλλά και λόγω τραυματισμών. Πέρυσι τέτοιο καιρό αποχώρησα τραυματισμένος από την Αυστραλία και είχα πρόβλημα τραυματισμών για περίπου τέσσερις μήνες. Στη συνέχεια ακυρώθηκαν πολλά τουρνουά και ήταν πολύ δύσκολο να ανακάμψω. Τώρα όμως είμαι καλά, μετακόμισα από την Αμερική στην Κύπρο και προπονούμαι με τον Μάρκο Παγδατή και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα. Όσον αφορά τους στόχους μου με τον Παγδατή, έχουμε βάλει για στόχο στο τουρνουά του US Open να βρίσκομαι περίπου στο Νο.230 του κόσμου ώστε να συμμετάσχω στα προκριματικά. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις διοργανώσεις που θα γίνουν, διότι λόγο κορονοϊού έχουν ακυρωθεί αρκετές διοργανώσεις. Αν και βρίσκομαι στο Νο.462 της παγκόσμιας κατάταξης, πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω."

Αυτή ήταν η κουβέντα μας με τον πάντα πρόθυμο Μιχάλη Περβολαράκη.

Oι αγώνες της Ελλάδας με την Αυστραλία θα ξεκινήσουν το πρωί της Τετάρτης, στις 08:30 ώρα Ελλάδας. Ο αγώνας του Περβολαράκη με τον Millman θα ξεκινήσει στις 08:30 και θα ακολουθήσει (περίπου στις 10:30) ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Alex De Minaur. Οι αγώνες της Ελλάδας θα μεταδοθούν από το NovaSports1HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots