ATP
Ιταλία και Ρωσία στον τελικό του ATP Cup (vids)

 
Ιταλία και Ρωσία στον τελικό του ATP Cup (vids)
tn team Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:16

Η Ιταλία και η Ρωσία προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του ATP Cup, όπου θα διεκδικήσουν αύριο τον πρώτο τίτλο τους στη διοργάνωση.

Και οι δυο ομάδες "καθάρισαν" τις προκρίσεις από τα παιχνίδια των μονών, με την Ιταλία μάλιστα να κερδίζει στη συνέχεια και το διπλό, επικρατώντας της Ισπανίας με 3-0.

Οι Ισπανοί βέβαια δεν είχαν τον Rafael Nadal σε ολόκληρο το τουρνουά, καθώς ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων αντιμετώπισε ενοχλήσεις στη μέση του και δεν ήθελε να ρισκάρει ενόψει του Australian Open.

Για μια ακόμα μέρα λοιπόν αγωνίστηκαν με τους Pablo Carreno Busta και Roberto Bautista Agut. Ο πρώτος ηττήθηκε έπειτα από ένα κλειστό παιχνίδι από τον Fabio Fognini, με 6-2, 1-6, 6-4. Και ο Bautista Agut πάλεψε μέχρι τέλους, δεν κατάφερε όμως να αλλάξει την κατάσταση, με τον Matteo Berrettini να κερδίζει με 6-3, 7-5.

"Είναι απίστευτο συναίσθημα. Πέρσι δεν μπορούσα να αγωνιστώ εδώ, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που την πρώτη φορά που παίζω είμαι στον τελικό. Η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος μ' αυτό που συμβαίνει", είπε ο Berrettini.

Στον άλλον ημιτελικό, η Ρωσία επικράτησε της Γερμανίας με 2-1. Παρόλο που έχασε το 1ο σετ, ο Andrey Rublev κυριάρχησε στα δυο επόμενα και επιβλήθηκε του Jan-Lennard Struff με 3-6, 6-1, 6-2. Στο δεύτερο μονό, ο Daniil Medvedev και ο Alexander Zverev μονομάχησαν για 2 ώρες και 38 λεπτά, μέχρι τελικά ο Ρώσος να πάρει τη νίκη με 3-6, 6-3, 7-5.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη νίκη, είναι το πιο σημαντικό. Ήταν δύσκολοι αγώνες για όλους μας. Και εγώ και ο Andrey χάσαμε το πρώτο σετ. Δεν είναι εύκολο, γιατί είχαμε δυο μέρες κενό πριν παίξουμε σήμερα. Αλλά είμαστε στον τελικό κι αυτό είναι το πιο σημαντικό", είπε ο Medvedev.

O τελικός θα ξεκινήσει στη 01:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας, ξημερώματα Κυριακής, με τους αγώνες να μεταδίδονται ζωντανά από το NovaSports1HD.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ 1-2
Jan-Lennard Struff v Andrey Rublev 6-3, 1-6, 2-6
Alexander Zverev v Daniil Medvedev 6-3, 3-6, 5-7
Krawietz/Struff v Donskoy/Karatsev 6-3, 7-6 (2)

ΙΤΑΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 3-0
Fabio Fognini v Pablo Carreno Busta 6-2, 1-6, 6-4
Matteo Berrettini v Roberto Bautista Agut 6-3, 7-5
Bolelli/Vavassori v Carreno Busta/Granollers w/o

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots