ATP
Νέα πρωταθλήτρια ATP Cup η Ρωσία (vids)

 
Νέα πρωταθλήτρια ATP Cup η Ρωσία (vids)
tn team Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 - 5:13

Η Ρωσία είναι η νέα πρωταθλήτρια του ATP Cup, μετά και την επικράτησή της επί της Ιταλίας με 2-0, χάρη στους πολύ φορμαρισμένους και αήττητους Daniil Medvedev και Andrey Rublev.

Με εμφατικό τρόπο, χωρίς να χάσει ούτε έναν αγώνα μονών ολόκληρη την εβδομάδα, η Ρωσία έφτασε πανάξια στην κατάκτηση του τίτλου στο ATP Cup, αντικαθιστώντας τη Σερβία ως νέα πρωταθλήτρια.

Στον τελικό της Κυριακής, η Ρωσία κέρδισε την Ιταλία με 2-0, με τους Medvedev και Rublev να "καθαρίζουν" ακόμα ένα tie από τα μονά.

Στο πρώτο μονό ο Rublev δεν έδειξε έλεος, συντρίβοντας τον Fabio Fognini με 6-1, 6-2 σε 61 μόλις λεπτά.

Ο Rublev κέρδισε τους 27 από τους 38 πόντους του 1ου σετ (27-11), στο οποίο έχασε μόνο ένα game και μάλιστα είχε break point και σ' αυτό! Ούτε στο 2ο σετ βρήκε σθεναρή αντίσταση ο Rublev, που έκανε break στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), κλείνοντας το παιχνίδι με ένα σερί 12 κερδισμένων πόντων.

Στο δεύτερο μονό οι Ιταλοί με τον Matteo Berrettini πάλεψαν σαφώς περισσότερο, όμως ο Medvedev φρόντισε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο του σερί και ταυτόχρονα να χαρίσει αυτόν τον τίτλο στην ομάδα του, χωρίς να χρειαστεί να παίξει διπλό.

Ο Medvedev επιβλήθηκε του Berrettini με 6-4, 6-2 σε 80 λεπτά, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος παίχτηκε στο 1ο σετ, που ήταν αρκετά κλειστό. Ο Medvedev μπορεί να πήρε γρήγορο προβάδισμα με break στο 2-1, χρειάστηκε όμως 4 break points μέχρι να "σπάσει" τελικά το σερβίς του Ιταλού, ενώ στο αμέσως επόμενο game έσβησε 2 break points για να διατηρήσει το πάνω χέρι.

Δεν απειλήθηκε ξανά ωστόσο ο Ρώσος, ο οποίος έκλεισε το 1ο σετ με 2 συνεχόμενα love service games, ενώ στο 2ο σετ έκανε δυο απανωτά break και πολύ γρήγορα "ξέφυγε" με 5-1. Είχε μάλιστα διπλό match point και για το 6-1, τελικά όμως ολοκλήρωσε τη νίκη στο δικό του σερβίς, στο 8ο game.

"Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου. O Andrey κέρδισε όλους τους αγώνες του. Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ μαζί μου και που θα σηκώσουμε μαζί αυτό το τρόπαιο σε λίγες στιγμές", είπε ο Medvedev, ο οποίος έφτασε τις 14 διαδοχικές νίκες στο tour, έχοντας αντιμετωπίσει Top 10 παίκτες στις 10 απ' αυτές τις 14 αναμετρήσεις!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots