ATP
O Karatsev τερμάτισε το σερί του Rublev (vid)

 
Aslan Karatsev
Aslan Karatsev © Dubai Duty Free Tennis Championships 2021
tn team Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 - 20:36

O Aslan Karatsev πέτυχε τη 14η νίκη του σε 16 αναμετρήσεις στο 2021, σταμάτησε το σερί 23 νικών του Andrey Rublev στα 500άρια και προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του!

Μόνο τυχαία δεν ήταν η σπουδαία πορεία του Aslan Karatsev έως τα ημιτελικά του Australian Open τον προηγούμενο μήνα, όπως συνεχίζει να αποδεικνύει ο 27χρονος στο Ντουμπάι.

Μετά από τις πολύ καλές νίκες που έκανε τις προηγούμενες ημέρες απέναντι στους Dan Evans, Lorenzo Sonego και Jannik Sinner, o Karatsev απέκλεισε σήμερα και το μεγάλο φαβορί του τουρνουά, Andrey Rublev, με 6-2, 4-6, 6-4.

Έφτασε έτσι τις 14 νίκες σε 16 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν (14-2), στην οποία έχει ηττηθεί μόνο από τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, Novak Djokovic, και το Νο.4 του κόσμου, Dominic Thiem.

Επίσης έγινε ο πρώτος παίκτης που κερδίζει τον Rublev σε 500άρι μετά από έναν χρόνο, από το τουρνουά του Ντουμπάι του 2020. Έκτοτε ο 23χρονος είχε ένα σερί 23 νικών, κερδίζοντας κατά σειρά τους τίτλους σε Αμβούργο, Αγία Πετρούπολη, Βιέννη και Ρότερνταμ.

Παρότι έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα και πήρε το 1ο σετ με 6-2, δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον Karatsev να ολοκληρώσει αυτή τη νίκη. Στο 2ο σετ είχε 5 ευκαιρίες για να φτάσει πρώτος στο break και μάλιστα σε καθοριστικά σημεία. Οι 4 από αυτές ήταν στο 7ο game (3-3), ενώ είχε ακόμα μια στο 9ο game (4-4). Και στα δυο games o Rublev στάθηκε στο ύψος του και προηγήθηκε με 4-3 και με 5-4 αντίστοιχα, για να κάνει εκείνος το break αργότερα, αξιοποιώντας την πρώτη ευκαιρία που είχε σε ολόκληρο το ματς, για να πάρει με 6-4 το σετ και να ισοφαρίσει.

Και στο 3ο σετ ο Karatsev ήταν όμως ο παίκτης που είχε το πάνω χέρι, με τον 27χρονο να κάνει break μετά από 5 νέες χαμένες ευκαιρίες στο 3ο game, για να περάσει μπροστά με 2-1. Αργότερα έκανε και νέο break, φτάνοντας στο 5-2 και αγκαλιάζοντας την πρόκριση.

Ούτε τότε τα παράτησε ο Rublev, που κατάφερε να μειώσει σε 5-4 και είχε 2 break points για μια νέα ισοφάριση. Ο Karatsev όμως αυτή τη φορά έμεινε ψύχραιμος και έδειξε την απαιτούμενη υπομονή, καταφέρνοντας αρχικά να σβήσει αυτά τα break points και αργότερα να κλείσει το game στο 2ο match point του, έπειτα από 2 ώρες και 12 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 2η Top 10 νίκη στην καριέρα του Karatsev, που στο Australian Open είχε κερδίσει τον Diego Schwartzman. Θυμίζουμε πως ο Ρώσος ήταν εκτός του Top 100 όταν πήγε στην Αυστραλία (Νο.114), έφυγε από εκεί από το Νο.42 του κόσμου και με την πρόκρισή του στον τελικό του Ντουμπάι έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.33, παράλληλα και την πρώτη του είσοδο στο Top 40 της ΑΤΡ.

Στον πρώτο του τελικό στο ATP Tour και με διαφορά τον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του, θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Lloyd Harris, που επίσης διαγράφει μια πολύ εντυπωσιακή πορεία στο Ντουμπάι, στην οποία πρόσθεσε σήμερα και μια πρόκριση εις βάρος του Denis Shapovalov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots