ATP
O Bautista Agut έβγαλε εκτός τον Medvedev (vid)

 
Roberto Bautista Agut
Roberto Bautista Agut © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 - 6:45

Μεγάλο παιχνίδι από τον Roberto Bautista Agut, που έχασε μόλις 6 games από το Νο.1 του ταμπλό, Daniil Medvedev, για να μπει στα ημιτελικά του Miami Open.

O Bautista Agut έκανε τα πάντα καλά και ένα πολύ μεστό παιχνίδι συνολικά, για να επικρατήσει του Daniil Medvedev με 6-4, 6-2, αφήνοντας με εμφατικό τρόπο εκτός διοργάνωσης το Νο.1 του ταμπλό.

O 32χρονος Ισπανός παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Medvedev, τον οποίο έχει πλέον κερδίσει σε 3 αναμετρήσεις. Τον είχε κερδίσει και στον περσινό προημιτελικό του Cincinnati Masters, καθώς και στον τελικό του Chennai Open το 2017.

To πρώτο break στο ματς και αυτό που έκρινε το 1ο σετ, έγινε στο 9ο game για τον Bautista Agut, που πέρασε μπροστά με 5-4. Στο επόμενο game ήρθε αντιμέτωπος με το πρώτο break point του Ρώσου, το έσβησε όμως και στο 2ο set point του έκλεισε το game για το 6-4.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Medvedev στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όταν ο Bautista Agut έκανε κι άλλο break, για να προηγηθεί με 2-0. Αργότερα ο Ισπανός κατάφερε να βγει από μια δύσκολη κατάσταση, επιστρέφοντας από το 15-40 για να υπερασπιστεί άλλο ένα game στο σερβίς του και να κάνει το 3-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Medvedev, o Bautista Agut έκανε ακόμα ένα break στο 5ο game και "ξέφυγε" με 5-1, αποκτώντας τον απόλυτο έλεγχο. Πολύ έμπειρος και συνεπής, δεν θα μπορούσε να χάσει ένα τέτοιο προβάδισμα ο Ισπανός, που ολοκλήρωσε την αποστολή του στο 8ο game, έπειτα από 1 ώρα και 32 λεπτά στο court.

Αυτή ήταν η 15η Top 10 νίκη για τον Βautista Agut, 4η απέναντι σε παίκτη από το Top 2. Είχε κερδίσει 3 φορές το Νο.1 του κόσμου, Novak Djokovic, στη Σαγκάη το 2016, στην Ντόχα το 2019 και στο Μαϊάμι το 2019.

Για 4η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν ημιτελικό Masters διοργάνωσης ο Ισπανός, ο οποίος ήταν φιναλίστ το 2016 στη Σαγκάη και ημιφιναλίστ το 2014 στη Μαδρίτη και το 2020 στο Σινσινάτι (που έγινε στη Νέα Υόρκη εκείνη τη χρονιά).

Θα διεκδικήσει τη 2η πρόκρισή του σε έναν Masters 1000 τελικό την Παρασκευή, με αντίπαλο τον 19χρονο Jannik Sinner, που λίγες ώρες πριν απέκλεισε τον Alexander Bublik με 7-6 (5), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots