ATP
Ο Karatsev κέρδισε και τον Medvedev (vid)

 
Aslan Karatsev
Aslan Karatsev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 - 16:35

Ακόμα μια μεγάλη νίκη πρόσθεσε στην φανταστική του χρονιά ο Aslan Karatsev, που έδειξε πολύ νωρίς την πόρτα της εξόδου στον Daniil Medvedev. Νικηφόρο ξεκίνημα για τον πρωταθλητή της Μαδρίτης, Alexander Zverev.

Η τρομερή σεζόν συνεχίζεται για τον Aslan Karatsev, που έχασε μόνο 6 games από τον Daniil Medvedev στον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia, βγάζοντας εκτός τουρνουά το Νο.2 του ταμπλό με το εμφατικό 6-4, 6-2. Παραμένει χωρίς νίκη ο Medvedev στη Ρώμη, σε 3 πλέον παρουσίες στο τουρνουά.

O Karatsev κέρδισε 5 συνεχόμενα games στο 1ο σετ και από το 1-2 το κατέκτησε με 6-2. Στο 2ο σετ ο Medvedev είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς, δημιουργώντας το μοναδικό του break point σε ολόκληρο το παιχνίδι στο 6ο game, όμως ο Karatsev το έσβησε, κράτησε το σερβίς του για το 3-3 και στο αμέσως επόμενο game "έσπασε" ξανά το σερβίς του συμπατριώτη του, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του με δυο love service games!

Αυτή ήταν η 5η Top 10 νίκη του Karatsev στην καριέρα του, αλλά και στη φετινή σεζόν - η δεύτερη σημαντικότερη μετά από την πολύ σπουδαία επικράτησή του επί του Novak Djokovic στο Βελιγράδι πριν λίγες εβδομάδες.

Ο 27χρονος Ρώσος, όχι απλά αποδεικνύει πως δεν έφτασε τυχαία στα ημιτελικά του Australian Open, αλλά καταφέρνει να παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο και στα σκληρά και στο χώμα. Μετράει ήδη 21 νίκες στη φετινή σεζόν, ενώ σε όλη την υπόλοιπη καριέρα του μέχρι τον Ιανουάριο είχε 3 tour-level νίκες!

Στον 3ο γύρο του ρωμαϊκού Masters, o Karatsev θα αντιμετωπίσει τον Reilly Opelka, που απέκλεισε από χθες τον Lorenzo Musetti με 6-4, 6-4.

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε και ο Alexander Zverev, που πέτυχε την 6η διαδοχική του νίκη στο tour, επικρατώντας εύκολα του Hugo Dellien με 6-2, 6-2. Επόμενος αντίπαλος για τον Zverev θα είναι ο Kei Nishikori, που διανύει μια πολύ καλή σεζόν στο χώμα.

Τέλος, εντυπωσιακή νίκη πήρε ο Federico Delbonis που έχασε μόλις 3 games από τον David Goffin, συντρίβοντας το Νο.12 του ταμπλό με 6-2, 6-1. Ο Αργεντινός qualifier θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Felix Auger-Aliassime, που εξίσου εντυπωσιακά απέκλεισε χθες το Νο.8 του ταμπλό, Diego Schwartzman (6-1, 6-3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots