ATP
3ος ημιτελικός καριέρας για τον Musetti (vid)

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti © Open Parc
tn team Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 - 13:19

O Lorenzo Musetti κέρδισε τον Aljaz Bedene με 2-0 σετ και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά της Λυών. Σ' αυτό το τουρνουά θα είναι ο 3ος ημιτελικός του 19χρονου στο tour.

Ο Musetti επικράτησε του Bedene με 6-3, 7-6 (2) στον πρώτο προημιτελικό του Lyon Open, μετά από 1 ώρα και 34 λεπτά παιχνιδιού.

Το παιχνίδι έδειχνε ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, αλλά ο ταλαντούχος Ιταλός "χτύπησε" πρώτος με ένα break στο 6ο game (4-2) και αρκετά γρήγορα μετέτρεψε το 2-2 σε 5-2, αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα. Είχε ένα set point και για το 6-2, αλλά τελικά πήρε το 1ο σετ στο σερβίς του στο 9ο game.

Ο Bedene ανταποκρίθηκε με ένα γρήγορο break στο 2ο σετ, ενώ είχε τη μεγάλη ευκαιρία για το double break στο 4ο game, όταν το σκορ ήταν 0-3, 30-40. Ο Musetti έμεινε στο σετ κερδίζοντας αυτό το game και δικαιώθηκε, καθώς παρότι βρέθηκε πίσω με 1-4 και 2-5, κράτησε τη διαφορά στο ένα break, το οποίο πήρε πίσω στο 9ο game.

Αργότερα ισοφάρισε σε 5-5 και έκανε και 2ο συνεχόμενο break για να προηγηθεί με 6-5, δεν έκλεισε όμως το σετ στο σερβίς του, με τον Σλοβένο να κάνει και εκείνος break, για να το στείλει στο tie-break. O Musetti έμεινε πάντως ψύχραιμος και έκανε ένα άψογο tie-break, για να επιβληθεί με 7-2 του Bedene.

Για 3η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν ημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης ο 19χρονος Musetti, μετά από το 250άρι της Σαρδηνίας τον περσινό Οκτώβριο και το 500άρι του Ακαπούλκο τον περασμένο Μάρτιο.

Στο Ακαπούλκο είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον οποίο έχει πιθανό αντίπαλο και στον αυριανό ημιτελικό της Λυών. Ο Στέφανος θα παίξει αργότερα με τον Yoshihito Nishioka, διεκδικώντας το δικό του εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots