ATP
Νίκη στην πρεμιέρα για Roger (vid)

 
Νίκη στην πρεμιέρα για Roger (vid)
tn team Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 - 19:43

O Roger Federer άνοιξε με νίκη τις υποχρεώσεις του για τη σεζόν του γρασιδιού και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους του Χάλε.

Ο Ελβετός μαέστρος δεν είχε εύκολο έργο στην πρεμιέρα του στο Noventi Open, στις πιο κρίσιμες στιγμές όμως είχε τη δυνατότητα να ανεβάσει το επίπεδό του όσο χρειαζόταν, για να πάρει τη νίκη με 7-6 (4), 7-5 επί του Ilya Ivashka.

Ο Λευκορώσος έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 28 winners και 16 αβίαστα λάθη. Ο Federer είχε 23 winners και 26 αβίαστα λάθη, ανάγκασε όμως τον αντίπαλό του σε πολλά λάθη υπό πίεση και επίσης ήταν πιο ουσιαστικός στις καθοριστικές στιγμές.

Μια τέτοια στιγμή ήρθε αρκετά νωρίς στο παιχνίδι, όταν ο Ελβετός χρειάστηκε να σώσει διπλό break point στο 1-2, 15-40. Ήταν τα μόνα break points που αντιμετώπισε στο παιχνίδι ο Federer και τα έσβησε για να κάνει το 2-2. Το σετ οδηγήθηκε αργότερα στο tie-break, αφού δεν υπήρξαν άλλες ευκαιρίες για break, με τον Federer να είναι καλύτερος εκεί και να επικρατεί με 7-4.

Ο Ivashka έκανε ακόμα ένα ανταγωνιστικό σετ, όμως προς το τέλος του ο Federer ανέβασε και πάλι ταχύτητα, πιέζοντας τον Λευκορώσο. Είχε το πρώτο του break point σε όλο τον αγώνα ο Ελβετός στο 10ο game, στο 4-5, 30-40, που ήταν και match point. O Ivashka άντεξε και ισοφάρισε σε 5-5, όμως ο Federer έφτασε σε νέο τριπλό match point στο 12ο game (5-6, 0-40) και τελικά εκμεταλλεύτηκε την 3η του ευκαίρια - 4η συνολικά - για να διαμορφώσει αυτό το 7-5 και να "κλειδώσει" τη νίκη του.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

O Federer, ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ στον 1ο γύρο του Χάλε και διεκδικεί τον 10ο τίτλο του στο τουρνουά αυτό, θα περιμένει την αναμέτρηση του Felix Auger-Aliassime με τον Hubert Hurkacz, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots