ATP
Djokovic: "Αφήνω στους άλλους το θέμα του GOAT"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Philippe Montigny/FFT
tn team Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 - 11:12

Ο Novak Djokovic έδωσε συνέντευξη στα σερβικά media λίγες μέρες μετά τον θρίαμβό του στο Roland Garros, συζητώντας για το θέμα του κορυφαίου όλων των εποχών, αλλά και για τους υπόλοιπους στόχους του από δω και πέρα.

"Καταλαβαίνω πως ο κόσμος απολαμβάνει να κάνει συζητήσεις για τον GOAT και ότι θέλει να μας βάλει και εμάς σ' αυτό. Δεν ξέρω τι απαντούν ο Rafa και ο Roger, αλλά εγώ δεν θέλω να κάνω εικασίες σχετικά με το ποιοι είναι οι παράγοντες και ποιοι όχι στο θέμα του GOAT. Το αφήνω αυτό στους υπόλοιπους, στους αναλυτές και στους ειδικούς του τένις, αλλά και στους φιλάθλους. Για μένα, το να κερδίζω Grand Slams μου φέρνει μια τεράστια ευχαρίστηση και το κίνητρο, γιατί είναι τα μεγαλύτερα τουρνουά", είπε ο Djokovic στους Σέρβους δημοσιογράφους.

Με την κατάκτηση του Roland Garros, o Djokovic κατέχει πλέον ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού έχει κερδίσει τουλάχιστον 2 φορές όλα τα Grand Slams και τα Masters 1000, κάτι που κανείς άλλος δεν κατάφερε να κάνει έστω μια φορά. Επιπλέον, έφτασε τις 325 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης - θυμίζουμε πως τον Μάρτιο είχε περάσει το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών που ήταν οι 310 εβδομάδες του Roger Federer - και συνεχίζει να "γιγαντώνει" όλο και περισσότερο αυτό το σπουδαίο ρεκόρ.

"Το να γράφω ιστορία στα βιβλία του τένις πάντα με ενέπνεε και με ωθούσε να συνεχίσω. Είναι φανταστικό αυτό που έχω καταφέρει, να κερδίσω όλα τα Slams και τα Masters τουλάχιστον από 2 φορές. Είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο, αλλά παίζω ακόμα τένις και θέλω να συνεχίσω να δημιουργώ τη διαδρομή μου. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω Slams, γιατί είναι αυτό που πιθανότατα μετράει περισσότερο, αλλά και να επεκτείνω το ρεκόρ του Νο.1."

Πλέον ο Nole επικεντρώνεται στους υπόλοιπους στόχους του, που είναι το Wimbledon, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το US Open - ιδανικά δηλαδή, θα ήθελε να γίνει και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ανδρικού τένις, που θα κάνει το Golden Slam.

"Θέλω να είμαι στα καλύτερά μου για το Wimbledon, αλλά και για το US Open και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μου έως το τέλος της χρονιάς. Το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο, υπάρχουν μόνο 10-15 μέρες ανάμεσα στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς. Αυτό δεν είναι και το ιδανικότερο, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που αναρρώνω, σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά."

Αυτές τις ημέρες ο Djokovic προετοιμάζεται στη Μαγιόρκα για το Wimbledon. Την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί και στο διπλό του Mallorca Championships, πριν ταξιδέψει στο Λονδίνο για να διεκδικήσει το 3ο Grand Slam του για φέτος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots