ATP
Στον τελικό του Χάλε Rublev και Humbert (vids)

 
Ugo Humbert
Ugo Humbert © Noventi Open/Mathias Schulz
tn team Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 - 18:25

Τον 5ο τίτλο του στα 7 τελευταία 500άρια που έχει λάβει μέρος θα διεκδικήσει αύριο ο Andrey Rublev. Απέναντί του θα είναι ο Ugo Humbert, που έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Felix Auger-Aliassime και προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του.

Μετά από 2,5 ώρες μάχης στην OWL Arena, o Ugo Humbert επικράτησε του Auger-Aliassime με 6-4, 3-6, 7-6 (5) και προκρίθηκε στον τελικό του Noventi Open στο Χάλε.

Ο 22χρονος Γάλλος, που πραγματοποιεί γενικά μια φανταστική εβδομάδα στο τουρνουά της Βεστφαλίας, τελείωσε τον σημερινό αγώνα με 28 winners και 25 αβίαστα λάθη. Στους 28 winners σταμάτησε και ο Auger-Aliassime, που είχε ένα περισσότερο λάθος από τον αντίπαλό του (26).

Αν και βρέθηκε πίσω με 0-2 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Humbert κατάφερε να "σπάσει" 2 φορές το σερβίς του Καναδού στο υπόλοιπο του σετ, για να το κατακτήσει με 6-4. Κέρδισε μάλιστα τα 8 από τα 10 επόμενα games μετά απ' αυτό το 0-2, για να προηγηθεί στο 2ο σετ με 6-4, 2-0.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα έφτανε σε μια άνετη straight sets νίκη, ο Auger-Aliasisme είχε αντίθετη γνώμη. Κατάφερε να αποφύγει το διπλό break, επιστρέφοντας από το 1-3, 15-40 για να μειώσει σε 2-3 ο Καναδός, κάνοντας αργότερα δυο διαδοχικά break, που μετέτρεψαν αυτό το 1-3 σε 6-3!

Στο 3ο σετ είχε και την ευκαιρία να πάρει ξανά προβάδισμα στο ματς, για πρώτη φορά μετά το 1ο game, καθώς έχασε 5 break points συνολικά, 3 στο 7ο game και 2 στο 9ο game. O Humbert υπερασπίστηκε το σερβίς του και προηγήθηκε με 4-3 και με 5-4 αντίστοιχα.

Στο επόμενο game είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες ο Γάλλος για να πάρει τη νίκη, αλλά ήταν η σειρά του Auger-Aliassime να κρατήσει ένα πολύ κρίσιμο service game του, σβήνοντας 2 match points για να φτάσει στο 5-5. Τελικά το tie-break έλυσε τις διαφορές των δυο παικτών και εκεί ο Humbert ήταν οριακά καλύτερος, για να επικρατήσει με 7-5 - είχε προηγηθεί και με 6-3, αλλά χρειάστηκε το 3ο του match point (4o συνολικά) ο Γάλλος.

Θα είναι ο 3ος τελικός καριέρας για τον Humbert, που κέρδισε τους 2 προηγούμενους στο Ώκλαντ και στην Αμβέρσα το 2020. Και οι δυο ήταν σε 250άρια τουρνουά, καθώς αυτός θα είναι ο πρώτος του τελικός σε ένα 500άρι.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον πολύ πιο έμπειρο από 500άρια Andrey Rublev, που στον πρώτο ημιτελικό είχε κερδίσει τον Nikoloz Basilashvili με 6-1, 3-6, 6-3.

Παρά το άψογο 1ο σετ που έκανε, ο Rublev υπέστη break στα μέσα του 2ου σετ και αυτό του στοίχισε, αφού οδηγήθηκε σε 3ο σετ από τον Γεωργιανό qualifier. Δεν πτοήθηκε όμως, ήταν καλύτερος στο αποφασιστικό σετ και έκανε το break που τον έβαλε μπροστά με 4-2. Αργότερα είχε τριπλό match point για το 6-2, αλλά χρειάστηκε το 9ο game για να πάρει αυτή τη νίκη, στο 4ο match point του, για το 6-3.

Ο Rublev έχει κερδίσει τα 4 από τα 6 προηγούμενα 500άρια στα οποία έλαβε μέρος, στο Αμβούργο, στην Αγία Πετρούπολη, στη Βιέννη και στο Ρότερνταμ, τρέχοντας ένα εντυπωσιακό σερί 23 διαδοχικών νικών σε 500άρια, από τον περσινό Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο του 2021.

Θα βρεθεί συνολικά για 12η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό και θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-3), 2ο στη φετινή χρονιά μετά από το Ρότερνταμ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αυτός θα είναι ο 1ος του τελικός στο Χάλε, αλλά και ο πρώτος σε μια διοργάνωση στο χορτάρι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots