ATP
Κατέκτησε το Χάλε ο Humbert! (vid)

 
Ugo Humbert
Ugo Humbert © Noventi Open
tn team Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 - 16:45

Στον πρώτο του τελικό σε 500άρι, ο Ugo Humbert κέρδισε τον μετρ της κατηγορίας για τον τελευταίο χρόνο, Andrey Rublev, με 2-0 σετ, για να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ονειρική εβδομάδα του στο Χάλε.

Ο Ugo Humbert ήταν ούτως ή άλλως η ευχάριστη έκπληξη αυτής της εβδομάδας στο Χάλε και κατάφερε να ολοκληρώσει τη φανταστική του πορεία με νίκη στον τελικό επί του Andrey Rublev, με 6-3, 7-6 (4).

Και οι δυο έπαιξαν καλό παιχνίδι, με τον Humbert να έχει απολογισμό 29 winners και 17 αβίαστα λάθη, όντας πιο επιθετικός από τον Rublev, που ολοκλήρωσε το ματς με 20 winners και 11 αβίαστα λάθη.

Το μοναδικό break που έγινε στο ματς, το έκανε ο Humbert στο 8ο game του 1ου σετ, για να περάσει μπροστά με 5-3. Στο επόμενο game o Γάλλος χρειάστηκε να σβήσει 2 break points και 4 δικά του set points, για να κρατήσει τελικά το σερβίς του και να πάρει το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασε σε break point και το tie-break έμοιαζε να είναι η μοναδική λύση. Εκεί ο Humbert ήταν πάλι λίγο καλύτερος, κέρδισε 3 συνεχόμενους πόντους από το 4-4 και έφτασε στο 7-4, για να "σφραγίσει" μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του σε 1 ώρα και 24 λεπτά.

O Humbert έχει πλέον κερδίσει και τους 3 τελικούς που έχει παίξει, τα 250άρια του Ώκλαντ και της Αμβέρσας το 2020 και το 500άρι του Χάλε φέτος. Στο γρασίδι ήταν ο πρώτος του τίτλος.

Τη Δευτέρα, ο 22χρονος Γάλλος θα κερδίσει 6 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Top 25 και συγκεκριμένα στο Νο.25 της ΑΤΡ.

Ο Rublev, ο οποίος είχε κερδίσει 4 διαδοχικούς τίτλους σε 500άρια από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021, έχασε τον δεύτερο διαδοχικό του τελικό, μετά από το Monte-Carlo Masters, όπου είχε ηττηθεί από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Πλέον ο Ρώσος έχει 8 τίτλους και 4 χαμένους τελικούς στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots