ATP
Ήττα για τα αδέρφια Τσιτσιπά στο Αμβούργο

 
Ήττα για τα αδέρφια Τσιτσιπά στο Αμβούργο
tn team Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 - 20:18

Οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς κοίταξαν στα μάτια τους πολύ έμπειρους Tim Puetz και Michael Venus, αλλά μετά από δυο πολύ κλειστά σετ ηττήθηκαν και αποκλείστηκαν από το 500άρι του Αμβούργου.

Καλή προσπάθεια έκαναν οι αδερφοί Τσιτσιπά στη δύσκολη πρεμιέρα τους στο Hamburg European Open, αλλά μετά από δυο γεμάτα σετ και μια μάχη 1 ώρας και 42 λεπτών, οι Puetz και Venus, Νο.2 στο ταμπλό, πήραν τη νίκη με 7-5, 7-6 (5).

Οι δυο Έλληνες παίκτες προηγήθηκαν με break και στα δυο σετ, δεν μπόρεσαν όμως να διατηρήσουν αρκετά το προβάδισμα σε κανένα από τα δυο. Στο 1ο σετ έκαναν break για το 2-1 και οι δυο 33χρονοι ισοφάρισαν στο αμέσως επόμενο game.

Στο 5ο game οι αδερφοί Τσιτσιπά είχαν 4 διαδοχικές ευκαιρίες για να ανακτήσουν τον έλεγχο, όμως οι Puetz και Venus επέστρεψαν από το 0-40 και απέφυγαν το break, για να προηγηθούν με 3-2. Αργότερα το πολύ έμπειρο δίδυμο έγινε πιο απειλητικό και είχε ένα set point στο 10ο game, ενώ τελικά έκανε το break που του χάρισε το σετ στο 12ο game, για το 7-5.

Ο Πέτρος και ο Στέφανος ανταποκρίθηκαν ανοίγοντας το 2ο σετ με break, για το 2-0. Στη συνέχεια προηγήθηκαν μέχρι και με 4-2, ενώ είχαν μια ευκαιρία για το διπλό break στο 7ο game, με το οποίο θα άφηναν ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους.

Οι Puetz και Venus ωστόσο κράτησαν το σερβίς τους, μείωσαν σε 4-3, και σα να μην έφτανε αυτό για τους αδερφούς Τσιτσιπά, έφτασαν και στο break back για μια ακόμα φορά, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Όπως και στο 1ο σετ, οι αδερφοί Τσιτσιπά σέρβιραν 2 φορές για την παραμονή τους στο σετ. Αυτή τη φορά κατάφεραν να το στείλουν στο tie-break και μάλιστα εκεί προηγήθηκαν μέχρι και με 5-2, όμως ο Puetz και ο Venus κέρδισαν από εκεί και πέρα 5 πόντους στη σειρά, για να "κλέψουν" το tie-break και να πάρουν την πολύ δύσκολη αυτή νίκη.

Στα προημιτελικά ο Γερμανός και ο Νεοζηλανδός συμπαίκτης του, θα αντιμετωπίσουν τους Σέρβους Filip Krajinovic και Dusan Lajovic.

Όσο για τους αδερφούς Τσιτσιπά, αυτή ήταν η 6η διαδοχική τους ήττα στο διπλό, μετά την πρόκριση στους "16" του Monte-Carlo Masters. Στα περισσότερα παιχνίδια ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες, ενώ σε όλα τα παιχνίδια τους, όποια ομάδα και αν έχουν απέναντί τους, κάθε σετ που χάνουν είναι γεμάτο.

Ο Στέφανος φυσικά θα είναι και στο ταμπλό του μονού στο 500άρι του Αμβούργου, όπου θα ξεκινήσει αύριο τις υποχρέωσεις του από τον 2ο γύρο, απέναντι σε έναν εκ των Maximilian Marterer και Dominik Koepfer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots