ATP
Στον τελικό του Bastad ο Ruud (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Johan Lilja/Nordea Open
tn team Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 - 20:38

Τον 3ο τίτλο της καριέρας του θα διεκδικήσει ο Casper Ruud, ο οποίος απώλεσε μόνο 5 games από τον Roberto Carballes Baena και προκρίθηκε στον 2ο τελικό του για φέτος.

Ο 22χρονος Νορβηγός, ο οποίος έχει πολύ καλές εμφανίσεις φέτος στο χώμα, επιβλήθηκε του Carballes Baena με 6-1, 6-4 και προκρίθηκε στον τελικό του Swedish Open στο Bastad της Σουηδίας.

Ο Ruud έκανε ένα σχεδόν άψογο 1ο σετ, κερδίζοντας τους 25 από τους 28 πρώτους πόντους του ημιτελικού, για να προηγηθεί πολύ γρήγορα με 5-0. Πήρε το 1ο σετ με 6-1 και χάρη σε ένα break στο καθοριστικό 9ο game του 2ου σετ προηγήθηκε με 5-4, για να σερβίρει επιτυχώς για τη νίκη στη συνέχεια.

"Έκανα ένα πολύ καλό 1ο σετ και είμαι χαρούμενος. Στο 2ο σετ είχα λίγα σκαμπανεβάσματα και λίγη νευρικότητα προς το τέλος. Ξεκίνησα να παίζω πιο γρήγορα τους πόντους και δεν έκανα το παιχνίδι μου. Αυτό είναι φυσικό όταν νιώθεις την πίεση", είπε ο Ruud.

"Ανυπομονώ για τον τελικό. Είναι ο 5ος τελικός της καριέρας μου και ανυπομονώ να φτάσω τους 3 τίτλους και τους 2 για φέτος. Ελπίζω να έχω τη στήριξη των Σκανδιναβών", πρόσθεσε ο νεαρός Νορβηγός.

Και οι 4 άλλοι τελικοί του Ruud ήταν σε 250άρια τουρνουά και στο χώμα, με τον Νορβηγό να κερδίζει στο Μπουένος Άιρες το 2020 και στη Γενεύη το 2021 και να χάνει στο Χιούστον (από Cristian Garin) και στο Σαντιάγο (από Denis Shapovalov).

Αύριο, στις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, ο Ruud θα αντιμετωπίσει τον Federico Coria, που έκανε έναν εκπληκτικό ημιτελικό και επιβλήθηκε του Yannick Hanfmann με 6-2, 6-1.

Για τον 29χρονο Αργεντινό, που πριν 5 μέρες ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.77 της παγκόσμιας κατάταξης, θα είναι ο πρώτος τελικός στην καριέρα του στο ATP Tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots