ATP
Κόντρα Τσιτσιπά-Κύργιου για το coaching

 
Στέφανος Τσιτσιπάς (© Witters/Hamburg European Open)
Στέφανος Τσιτσιπάς (© Witters/Hamburg European Open) Νικ Κύργιος (© AELTC/Jon Super)
tn team Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 - 22:21

O Νικ Κύργιος χαρακτήρισε "άθλια" την πρόταση του Στέφανου Τσιτσιπά για την ένταξη του on-court coaching στους κανονισμούς και ακολούθησε μια διαφωνία στη δημόσια σφαίρα. Με ποιον από τους δυο συμφωνείτε;

Μετά την άποψη που εξέφρασε δημόσια μέσω του Twitter o Στέφανος περί νομιμοποίησης του on-court coaching, o Κύργιος έγραψε στην ίδια πλατφόρμα: "Συνήθως δεν με πειράζουν οι ιδέες του, αλλά αυτή είναι άθλια", με τον Στέφανο να απαντά: "Θα σου βρω προπονητή, μην ανησυχείς".

Θυμίζουμε πως κάτω από τη δημοσίευση για το on-court coaching, ο Στέφανος απάντησε και σε έναν προβληματισμό σχετικά με την ανισότητα λόγω της αδυνατότητας κάποιων να έχουν προπονητή και ο Έλληνας πρωταθλητής είχε υποστηρίξει ότι στο επίπεδο στο οποίο αναφερόταν - ATP και WTA - όλοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν προπονητή.

Ο Κύργιος πήρε την πάσα για το θέμα του προπονητή (θυμίζουμε πως αγωνίζεται χωρίς προπονητή τα περισσότερα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας), σχολιάζοντας: "Φαίνεται να τα έχω πάει μια χαρά και χωρίς προπονητή απέναντί σου φίλε μου, χαχα. Αλλά η ομορφιά του αθλήματος είναι να είσαι εκεί έξω μόνος σου! Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν προπονητή από επιλογή, κάποιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν προπονητή. Μέσα στο γήπεδο όμως είναι ίσοι οι όροι και πιστεύω αυτή είναι η ομορφιά αυτού του αθλήματος."

Στη συνέχεια, ο Στέφανος έγραψε: "Καταλαβαίνω το επιχείρημά σου, αλλά επέτρεψέ μου να σου θυμίσω πως οι περισσότεροι προπονητές στο τένις κάνουν ήδη coaching μέσα στα ματς, παραβλέποντας τους κανονισμούς. Γιατί να τιμωρείται κάποιος προπονητής που νιώθει την ανάγκη να μιλήσει ή να δώσει μια συμβουλή;"

Και ο Κύργιος είχε το τελευταίο (μέχρι τώρα) σχόλιο, γράφοντας: "Μη με παρεξηγείς, είμαι μαζί σου σχεδόν πάντα. Αλλά δεν σημαίνει ότι είναι σωστό όταν οι παίκτες δέχονται συμβουλές, διαφωνώ μαζί σου Στεφ, πιστεύω πως μπορούμε να βρούμε τη λύση μόνοι μας και να μας δίνουν συμβουλές πριν και μετά (τους αγώνες)."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots