ATP
Έβγαλε εκτός τον Nadal ο Harris (vids)

 
Lloyd Harris
Lloyd Harris © Mike Lawrence/Citi Open
tn team Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 - 4:31

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πανηγύρισε ο Lloyd Harris, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-1 σετ του Rafael Nadal και τον άφησε εκτός προημιτελικών στο Citi Open της Ουάσινγκτον.

Ο Harris εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Nadal δεν βρίσκεται στα καλύτερά του, στο πρώτο τουρνουά του Ισπανού μετά από 2 μήνες και πρώτο σε hardcourt από τον Φεβρουάριο, για να πετύχει μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, με 6-4, 1-6, 6-4.

Σε μια μέρα που είχε 16 άσους και έκανε ένα εκπληκτικό 1ο σετ για να το κερδίσει με 6-4 χάρη στο break από το 7ο game (4-3), ο Harris λίγο έλειψε να χάσει την επαφή με το σκορ, έπειτα από μια αντεπίθεση διαρκείας του πολύ έμπειρου Rafa.

Συγκεκριμένα ο Ισπανός κέρδισε 5 συνεχόμενα games και "έσπασε" 2 συνεχόμενες φορές το πολύ καλό σερβίς του Νοτιαφρικανού, για να κερδίσει με 6-1 το 2ο σετ και να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης. Στο 1ο game του 3ου σετ φαινόταν να συνεχίζεται το momentum για τον Rafa, που είχε διπλό break point.

Ο Harris ωστόσο έμεινε όρθιος σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και υπερασπίστηκε το σερβίς του, ενώ το ίδιο έκανε και στο 5o game, όταν ήρθε εκ νέου αντιμέτωπος με break point. Όλα αυτά για να φτάσουμε στο 10ο game, όταν ο Harris έφερε σε θέση πίεσης τον Nadal, που σέρβιρε για την παραμονή  του στο σετ. Ο Νοτιαφρικανός δημιούργησε για πρώτη φορά break point μετά από το 1ο σετ και ήταν μάλιστα και match point, για να το εκμεταλλευτεί και με τη βοήθεια της τύχης που του έδωσε τη δυνατότητα να "κρεμάσει" με μια υποδειγματική λόμπα τον Ισπανό!

Ήταν η σημαντικότερη νίκη του Harris, μαζί με εκείνη που είχε πετύχει επί του Dominic Thiem στον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships νωρίτερα φέτος. Ο Νοτιαφρικανός, Νο.14 στο ταμπλό και Νο.50 στον κόσμο, πήρε τη μεγαλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Citi Open, εκεί όπου θα συναντήσει τον Kei Nishikori. Ο Ιάπωνας κέρδισε νωρίτερα τον Cameron Norrie με 3-6, 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots