ATP
Nadal: "Καλύτερα το πόδι, μένω θετικός"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/Citi Open
tn team Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 - 14:15

Ο Rafael Nadal μπορεί να μην τα πήγε όπως θα ήθελε στο πρώτο του τουρνουά μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, αλλά δεν χάνει τη θετικότητά του, λέγοντας πως το πόδι του ήταν καλύτερα στον αγώνα του με τον Lloyd Harris και αυτό ήταν το πιο σημαντικό.

"Το πιο θετικό πράγμα είναι πως σήμερα το πόδι μου ήταν καλύτερα από χθες, οπότε αυτά είναι τα καλύτερα δυνατά νέα", είπε ο Nadal μετά την απρόσμενη ήττα του από τον Lloyd Harris στην Ουάσινγκτον. Θυμίζουμε πως στον προηγούμενο και πρώτο του αγώνα, λιγότερες από 24 ώρες πριν, ο Ισπανός είχε κερδίσει τον Jack Sock αλλά έπαιζε για αρκετή ώρα με ενοχλήσεις στο πόδι του.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ο Nadal παραδέχτηκε ότι ήταν καλύτερα σωματικά, ωστόσο η απόδοσή του παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα για τα στάνταρ του. Παρότι έκανε μια αντεπίθεση και είχε ευκαιρίες για να φτάσει στην ανατροπή στο 3ο σετ, τελικά ηττήθηκε από το Νο.50 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-4, 1-6, 6-4. Ενώ ο Ισπανός απέτυχε να κάνει break σε 3 ευκαιρίες στο 3ο σετ, ο Harris χρειάστηκε μόλις μια ευκαιρία για να κάνει το break στο 10ο game για το 6-4, σε έναν πόντο που φαινόταν να ελέγχει ο Rafa, αλλά έκανε το λάθος και έβαλε στο ράλι τον αντίπαλό του.

"Δεν μπορείς να κάνεις τέτοια λάθη σε κρίσιμες στιγμές και πιστεύω ήταν μια τέτοια στιγμή το τελευταίο game, όπου ήμουν λίγο νευρικός. Το σερβίς μου δεν λειτουργούσε καλά, αυτό είναι όλο. Συγχαρητήρια στον αντίπαλό μου, ήταν μια πολύ καλή νίκη για εκείνον, του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια."

Αυτό ήταν το πρώτο τουρνουά που αγωνίστηκε ο Nadal στους τελευταίους 2 μήνες και μετά τον τραυματισμό του στο αριστερό πόδι, για τον οποίο χρειάστηκε να "θυσιάσει" τη συμμετοχή του στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προκειμένου να αναρρώσει. Επομένως τα νέα ήταν καλά για τον Ισπανό στον αγώνα της Πέμπτης, που μίλησε ενθαρρυντικά για τον τραυματισμό του.

"Ήμουν σε θέση να κινούμαι καλύτερα, οπότε αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ειδικά για μένα προσωπικά, που θέλω να συνεχίσω να απολαμβάνω το άθλημα, να κρατήσω αυτή την ενέργεια. Πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι, είναι αλήθεια. Δεν ήταν εύκολοι οι δυο τελευταίοι μήνες, είχα πολλά προβλήματα με το πόδι μου. Δεν ήμουν σε θέση να προπονηθώ όλες τις μέρες, αλλά έκανα όσες προπονήσεις μπορούσα και προσπάθησα πολύ εδώ."

Σίγουρα ο πρόωρος αποκλεισμός του Nadal ήταν μια απογοητευτική είδηση για τους ντόπιους φιλάθλους, με τον Ισπανό να έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα γεμάτο στάδιο στην εποχή της πανδημίας.

"Προσπάθησα πολύ, αυτό το ξέρουν όλοι. Αλλά δεν ήταν αρκετό. Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να συγχαρώ τον αντίπαλό μου. Θα συνεχίσω να προπονούμαι και ελπίζω να γίνω καλύτερος. Το πιο επίπονο πράγμα, είναι ότι δεν θα βγω ξανά αύριο στο court μπροστά σ' αυτό το εκπληκτικό κοινό. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία για μένα. Βρέθηκα σε μια νέα πόλη και πήρα μεγάλη στήριξη και αγάπη από τον κόσμο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots