ATP
Νικηφόρα πρεμιέρα του Nadal έπειτα από θρίλερ (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Mike Lawrence/Citi Open
tennisnews team Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 - 5:48

O Rafael Nadal δεν είχε καθόλου εύκολο έργο στον πρώτο του αγώνα μετά από 2 μήνες, αλλά κατάφερε να κερδίσει τον Jack Sock σε μια μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες!

O Nadal "επιβίωσε" από μια δύσκολη πρεμιέρα στο Citi Open της Ουάσινγκτον, επικρατώντας του Sock με 6-2, 4-6, 7-6 (1) σε ένα γεμάτο στάδιο στον πρώτο του αγώνα μετά από 2 μήνες στο tour, καθώς και στον πρώτο του αγώνα σε hardcourt μετά το Australian Open του Φεβρουαρίου.

Σε μια μάχη ανάμεσα σε δυο πολύ "βαριά" forehands, ο Nadal έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα και πήρε το 1ο σετ με 6-2. Ο Ισπανός έσβησε τα 3 πρώτα break points του αγώνα στο 3ο game, για να περάσει μπροστά με 2-1. Αργότερα κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο σετ, έχοντας μια χαμένη ευκαιρία για break στο 4ο game (2-2) και κάνοντας συνεχόμενα breaks στο 6ο (4-2) και στο 8ο game (6-2).

Διαφορετικό ήταν το 2ο σετ, στο οποίο ο Αμερικανός κρατούσε πιο εύκολα το σερβίς του και τελικά πήρε και το πρώτο του break, για να περάσει μπροστά με 4-3 σε ένα κρίσιμο σημείο. Χάρη στο σερβίς του προηγήθηκε με 5-3 ο Sock,  οποίος είχε 3 χαμένα set points στο σερβίς του Rafa στο 9ο game, κρατώντας τελικά το σερβίς του για το 6-4 στο 10ο game.

Σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες μπήκε ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, που υπέστη νέο break στο ξεκίνημα του 3ου σετ και έμεινε πίσω με 2-0. Ήταν ένα δύσκολο σημείο για τον Ισπανό, που είχε χάσει το σερβίς του στα 2 από τα 3 προηγούμενα service games του και είχε χρειαστεί να σβήσει 3 break points στο μοναδικό κράτημα που έκανε.

Παρόλα αυτά, ο μαχητής Rafa βρήκε τρόπο να ανταπεξέλθει και να κάνει το break back στο 6ο game, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Στη συνέχεια είχε και τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με break στο 8ο game, αλλά ο Sock έσβησε ένα break point και κατάφερε να μείνει στο ματς και να ισοφαρίσει σε 4-4.

Τελικά οι δυο παίκτες οδηγήθηκαν στο tie-break, αφού κανείς από τους δυο δεν μπόρεσε να πλησιάσει σε ένα break. Εκεί ο Nadal ήταν ακαταμάχητος και έχασε μόνο έναν πόντο, για να επιβληθεί με 7-1 και να φτάσει στην τελική νίκη, έπειτα από 3 ώρες και 4 λεπτά παιχνιδιού!

Ο Nadal έκανε το ντεμπούτο του στην Ουάσινγκτον μ' αυτό το παιχνίδι, αλλά γενικά έχει πολύ καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια στα τουρνουά της US Open Series. Με τη νικηφόρα πρεμιέρα του μπήκε στους "16" του Citi Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νοτιαφρικανό Lloyd Harris, Νο.14 στο ταμπλό και Νο.50 στον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots