ATP
Με Korda στην πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς

 
Sebastian Korda
Sebastian Korda © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 - 21:03

Τον Sebastian Korda θα αντιμετωπίσει στην αυριανή του πρεμιέρα στο Σινσινάτι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 21χρονος Αμερικανός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια της σημερινής ημέρας του Western & Southern Open, επικρατώντας του Laslo Djere με 6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 21 λεπτά αγώνα.

Ο Korda κέρδισε τους 31 από τους 36 πόντους στα πρώτα του σερβίς και το 62% των πόντων στα δεύτερα σερβίς του Djere (16/26), αξιοποιώντας τα 3 από τα 6 break points που δημιούργησε στον αγώνα.

Στο πρώτο σετ ο Korda έφτασε για πρώτη φορά σε break point και αξιοποίησε την πρώτη του ευκαιρία, για να κάνει το break στο 10ο game για το 6-4. Ο Djere έκανε πρώτος break στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 4-3, αλλά ο Αμερικανός απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 4-4.

Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου μια ώρα εξαιτίας της βροχής στο 10ο game, σε game point του Djere για το 5-5. Ο Σέρβος είχε σβήσει σ' αυτό το game διπλό match point, αλλά η διακοπή δεν τον ευνόησε. Όταν οι δυο παίκτες επέστρεψαν στο court o Korda έκανε τελικά το break και διαμόρφωσε το τελικό 6-4.

Για πρώτη φορά θα συναντηθούν σε επίσημη διοργάνωση Korda και Τσιτσιπάς. Ο Αμερικανός διανύει μια πολύ καλή χρονιά, βρίσκεται στο career high του, Νο.45 στον κόσμο, ενώ κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο τον περασμένο Μάιο στην Πάρμα, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μαϊάμι και στους "16" του Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots