ATP
"Επιβίωσε" ο Felix, εκτός ο Murray (vids)

 
"Επιβίωσε" ο Felix, εκτός ο Murray (vids)
tn team Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 - 21:06

O Felix Auger-Aliassime κέρδισε τον Karen Khachanov μετά από μια τρίωρη μάχη στο Σινσινάτι, ενώ εκτός συνέχειας έμεινε ο Andy Murray, που ηττήθηκε από τον πρωταθλητή του Μαϊάμι, Hubert Hurkacz.

Ο Auger-Aliassime βγήκε "ζωντανός" από μια πολύ δύσκολη μάχη με τον Khachanov, του οποίου επικράτησε με 6-7 (5), 6-3, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 53 λεπτά παιχνιδιού.

Αν και ήταν ο μόνος παίκτης που είχε break points στο εναρκτήριο σετ, ο 21χρονος Καναδός έχασε το 1ο σετ στο tie-break και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Στο 2ο σετ είχε 8 χαμένα break points στο ίδιο game, με τον Khachanov να τα σβήνει όλα και να διατηρείται μπροστά με 2-1.

Μέχρι και 7-6, 3-2 προηγήθηκε ο Ρώσος, όμως το break ήρθε για τον Auger-Aliassime στο 7ο game, στο 11ο break point του συνολικά, για να περάσει μπροστά με 4-3. Με δεύτερο διαδοχικό break έκλεισε το 2ο σετ στο 9ο game ο νεαρός Καναδός.

Στο 3ο σετ ο Auger-Aliassime ήρθε αντιμέτωπος με break point για 1η φορά σε όλο το ματς, αλλά το έσβησε και υπερασπίστηκε το σερβίς του στο 1ο game. Το αμέσως επόμενο break point που υπήρξε ήταν και το τελευταίο και ήταν για τον Καναδό, που έκανε break στο 10ο game και πήρε το σετ με 6-4.

Παράλληλα μ' αυτόν τον αγώνα, έγινε και ο αγώνας του Andy Murray με τον Hubert Hurkacz, με τον Πολωνό να παίρνει τη νίκη με 7-6 (4), 6-3 και να προκρίνεται στην τελική 16άδα του Cincinnati Masters.

Ο Murray έμεινε πίσω με break νωρίς, στο 2-3, αλλά "έσπασε" το σερβίς του Hurkacz στο επόμενο game και στο 10ο game είχε τη μεγάλη του ευκαιρία, καθώς είχε διπλό set point στο σερβίς του Πολωνού (4-5, 15-40). Ο τελευταίος έμεινε όρθιος, ισοφάρισε σε 5-5 και τελικά πήρε το σετ στο tie-break με 7-4.

Αυτό άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση του Hurkacz, που στο 5ο game του 2ου σετ έσβησε νέο break point του Murray και στο 8ο game έκανε το μοναδικό break του σετ (5-3), για να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-3.

Στον 3ο γύρο του Western & Southern Open ο Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει τον Matteo Berrettini, ενώ ο Hurkacz θα παίξει με τον Pablo Carreno Busta.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots