ATP
To απίστευτο χαμένο match point του Τσιτσιπά (vid)

 
To απίστευτο χαμένο match point του Τσιτσιπά (vid)
tn team Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 - 9:56

O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ένα χιλιοστό μακριά από το να κερδίσει τον Felix Auger-Aliassime στο 2ο σετ, σε ένα απίστευτο χαμένο match point, το οποίο του στοίχισε το 2ο σετ, ευτυχώς όχι και τον αγώνα.

Το τέλος μπορεί να ήταν αίσιο και ο Τσιτσιπάς να πήρε την πρόκριση απέναντι στον Auger-Aliassime τα ξημερώματα του Σαββάτου, όμως δεν απέφυγε τις περιπέτειες, με την πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία που είχε για να τελειώσει το παιχνίδι στα δυο σετ.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωταθλητής έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και ήταν κυριολεκτικά 1-2 χιλιοστά μακριά από την "καθαρή" νίκη, με 6-2, 6-4. Σερβίροντας με την πλάτη στον τοίχο, στο 2-6, 4-5, 15-40, ο Auger-Aliassime έβγαλε ένα μεγάλο σερβίς για να σβήσει το πρώτο match point του Στέφανου. Στο δεύτερο, παίχτηκε ένα από τα μεγαλύτερα ράλι του αγώνα, ο Καναδός ρίσκαρε και η μπάλα του έκανε το χατίρι, βρίσκοντας οριακά τη βασική γραμμή. Με γυμνό μάτι η μπάλα του Felix φαινόταν άουτ και ο Στέφανος επίσης νόμιζε πως ήταν άουτ, γι' αυτό ζήτησε να το ξαναδεί.

Φυσικά τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει, αφού το τουρνουά χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό σύστημα hawk-eye για όλες τις φάσεις και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι παίκτες είναι να ζητήσουν να δουν μια μπάλα, για την οποία ήδη έχει αποφασίσει το hawk-eye.

Ήταν ένα σετ που έφυγε μέσα από τα χέρια του Στέφανου, αφού ο Auger-Aliassime κράτησε το σερβίς του και στο επόμενο game έκανε το πρώτο και μοναδικό του break στο παιχνίδι, για να κερδίσει τελικά το σετ με 7-5.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Tennis TV (@tennistv)

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Στέφανο, που "καθάρισε" το παιχνίδι στο 3ο σετ με 6-1 και πανηγύρισε την είσοδό του στα ημιτελικά του Cincinnati Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots