ATP
Προκρίθηκαν στο ATP Finals Τσιτσιπάς και Medvedev

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ATP Tour
tn team Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:12

O Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Daniil Medvedev προκρίθηκαν και μαθηματικά στο ATP Finals, μετά το τέλος του US Open. Θα είναι 3η διαδοχική χρονιά που θα λάβει μέρος στο σπουδαίο τουρνουά ο Στέφανος, ο οποίος είχε αναδειχθεί πρωταθλητής το 2019.

Ο πρωταθλητής του US Open, Daniil Medvedev, πέρασε στη 2η θέση του Race για το Τορίνο με τους 2.000 βαθμούς που πρόσθεσε στη συγκομιδή του και ταυτόχρονα εξασφάλισε την είσοδό του στο ATP Finals, που θα γίνει στο Pala Alpitour του Τορίνο από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου.

Ο Medvedev θα πάει στο Τορίνο ως ο υπερασπιστής του τίτλου και συνολικά θα παίξει στο τουρνουά για 3η διαδοχική χρονιά.

Από τώρα εξασφάλισε την πρόκρισή του και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επίσης θα είναι για 3η φορά στους τελικούς του tour, μετά από το 2019 και το 2020.

Ο Έλληνας τενίστας είχε κατακτήσει μάλιστα το τρόπαιο στην πρώτη του εμφάνιση στο πολύ σπουδαίο τουρνουά - το μεγαλύτερο που διοργανώνεται από την ΑΤΡ - το 2019.

"Είναι θαυμάσιο που προκρίθηκα στο Τορίνο από τόσο νωρίς. Ανυπομονώ να αγωνιστώ εκεί. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από το Λονδίνο τα τελευταία δυο χρόνια, που υπήρξαν highlight για την καριέρα μου", είπε ο Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος πραγματοποιεί μια πολύ καλή χρονιά και είναι στο Νο.3 του Race. Αποκορύφωμα της χρονιάς του αποτελεί ο τελικός του Roland Garros και το πρώτο Masters που κατέκτησε στο Monte-Carlo, ενώ κέρδισε ακόμα και το 250άρι της Λυών.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος παίκτης που προκρίθηκε στο φετινό ATP Finals, ήταν ο Novak Djokovic, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στα τρια πρώτα Grand Slams της χρονιάς και ήταν φιναλίστ στο 4ο.

Η κατάταξη Race to Turin

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots