ATP
O Federer στηρίζει Osaka και Raducanu

 
Roger Federer
Roger Federer
tn team Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:54

Ο Roger Federer σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό GQ, πιστεύει ότι πρέπει να βελτιωθεί η σχέση μεταξύ των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των παικτών, προκειμένου να προστατευτεί η ψυχική υγεία των αθλητών που αγωνίζονται.

"Δεν έχω ιδέα πως θα αντιμετώπιζα τον αρνητισμό στα κοινωνικά μέσα στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου" είπε ο Federer σε συνέντευξη του "Πρέπει να γίνει κάτι επαναστατικό στον τρόπο συνεργασίας των παικτών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης προκειμένου να απαλλαγούν από το άγχος οι παίκτες στο tour".

Να θυμίσουμε πως η Naomi Osaka αποχώρησε από το Roland Garros φέτος, καθώς είπε ότι δεν θα παραχωρήσει συνεντεύξεις τύπου για να προστατεύσει τη ψυχικής της υγεία.

Της επιβλήθηκε πρόστιμο από τους διοργανωτές στο Παρίσι, επειδή δεν παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη της στον 1ο γύρο. Την επόμενη μέρα αποχώρησε από το τουρνουά.

Ενώ σε αρκετά δύσκολη κατάσταση ήταν και η πρωταθλήτρια του US Open, Emma Raducanu, η οποία έγινε αντικείμενο κριτικής από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν αποχώρησε από τον αγώνα που έδωσε στον 4ο γύρο -στην παρθενική της παρουσία σε Wimbledon- μετά από κρίση πανικού.

Ο Federer πιστεύει ότι το τένις πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους νεαρούς παίχτες, όπως η Osaka και η Raducanu, να αντιμετωπίσουν την αρνητικότητα από κάθε μέσω μαζικής ενημέρωσης.

"Παρακολούθησα την απίστευτη πορεία της Raducanu στο Wmbledon όπως και την Osaka τα τελευταία χρόνια - ήταν εκπληκτικές και οι 2 ιστορίες τους. Αλλά πονάει όταν βλέπεις τι συμβαίνει, όταν βλέπεις ότι δεν αισθάνονται καλά. Το άγχος τους είναι τόσο μεγάλο."

"Πιστεύω ότι πολλά βασίζονται πλέον στα κοινωνικά μέσα. Τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής μου δεν υπήρχαν, ίσως είχα μόνο μια ιστοσελίδα. Τα επόμενα 10 χρόνια τα κοινωνικά μέσα είναι παντού."

"Η κατάσταση των μέσων ενημέρωσης, πρέπει να επανεξεταστεί. Νομίζω ότι, παίκτες, τουρνουά, δημοσιογράφοι, πρέπει να καθίσουμε μαζί σε ένα δωμάτιο και να δούμε τι λειτουργεί προς όφελος τους και προς όφελος μας. Χρειαζόμαστε μια επαναστατική λύση."

"Είναι νομίζω απαραίτητο να βοηθήσουμε, να προπονήσουμε και να καθοδηγήσουμε τη νέα γενιά"

"Δεν μπορώ να φανταστώ την αρχή της καριέρα μου με μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχω ιδέα πως θα το χειριζόμουν. Για κάθε 10 ωραία σχόλια, υπάρχει πάντα ένα αρνητικό, και φυσικά σε αυτό εστιάζεις."

"Πρέπει να θυμόμαστε κάτι, ότι οι τενίστες είναι αθλητές επαγγελματίες και ότι όλοι είμαστε άνθρωποι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots