ATP
Haas: "Στο πρώτο μισό του 2022 ο Federer αποφασίζει για την καριέρα του"

 
Roger Federer
Roger Federer © Julien Crosnier / FFT
tn team Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 - 19:10

Την εκτίμησή του για την αυριανή μέρα στην καριέρα του Roger Federer έκανε o Tommy Haas.

O Haas, ο οποίος είχε πάντα πολύ καλές σχέσεις με τον Federer, πιστεύει πως στο πρώτο μισό του 2022 ο Ελβετός θα πάρει μια σημαντική απόφαση για την καριέρα του, ακόμα ίσως και για το πότε θα σταματήσει, με βασικό γνώμονα το πως θα είναι σωματικά τότε, μετά και τη νέα εγχείρηση που έπρεπε να κάνει στο γόνατό του.

"Είδαμε και στο Wimbledon πως ήταν λίγο τραυματισμένος και δεν κινούταν τόσο καλά όσο μας έχει συνηθίσει. Αλλά θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψει. Είμαι 100% σίγουρος πως ο μεγάλος στόχος του είναι το Wimbledon. Είναι η καλύτερή του επιφάνεια και θα επικεντρωθεί και πάλι εκεί", είπε ο Haas.

"Είναι χαρούμενος. Δεν έχει κανέναν λόγο για να μην είναι. Γνωρίζει πως έχει αναγνωριστεί από τον κόσμο, απολαμβάνει τη ζωή του, όμως ακόμα είναι διψασμένος. Ακόμα ελπίζει πως θα μπορέσει να επιστρέψει. Θα σταματήσει όταν το θελήσει, θα έρθει μια στιγμή που θα σταματήσει να το απολαμβάνει ή θα χάνει υπερβολικά πολύ", πρόσθεσε ο Haas, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι διευθυντής του Indian Wells Masters.

"Όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα αντιδράσει μετά από την εγχείρηση σωματικά. Πιστεύω πως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ίσως και τον Μάιο, θα έχουμε μια απόφαση από την πλευρά του, όσον αφορά το μέλλον του", κατέληξε ο 43χρονος Γερμανός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots