ATP
Τσιτσιπάς: "Διδακτική η ήττα από τον Dimitrov πέρσι"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 - 19:04

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την επικίνδυνη πρεμιέρα του στη Βιέννη με τον Grigor Dimitrov, για το τελευταίο κομμάτι της φετινής σεζόν, καθώς και για τον παρτενέρ του, Feliciano Lopez.

Πέρσι τέτοια εποχή, ο Στέφανος είχε ηττηθεί από τον Dimitrov στον 2ο γύρο της Βιέννης. Αυτή τη χρονιά θα τον αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του, στον 1ο γύρο, και μάλιστα μετά από μια από τις καλύτερες εβδομάδες του Dimitrov στα τελευταία χρόνια, με την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Indian Wells.

"Θυμάμαι πως ήταν ένας κλειστός αγώνας. Ήμουν πίσω στο tie-break του 1ου σετ, αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερα να επιστρέψω και να το κερδίσω. Δεν ήμουν το ίδιο με τώρα σωματικά σε εκείνον τον αγώνα, δεν ένιωθα πως ήμουν στο 100% μου και δεν ήταν εύκολο για μένα να μείνω σ' αυτόν τον αγώνα, αλλά με δίδαξε πράγματα, μου έδωσε ώθηση να επιστρέψω στη δουλειά και προσπαθήσω να βελτιώσω κάποια πράγματα", δήλωσε ο Τσιτσιπάς, σχετικά με το τι θυμάται από τον περσινό του αγώνα με τον Dimitrov.

Τρια τουρνουά μένουν για να ολοκληρώσει τη σεζόν του ο Στέφανος: Η Βιέννη, το Masters στο Παρίσι και το ATP Finals στο Τορίνο. "Θέλω να δώσω το 100% μου σ' αυτά τα τρια τουρνουά που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα δούμε που θα με πάει αυτό."

Τέλος, για τον συμπαίκτη του αυτή την εβδομάδα στο διπλό, Feliciano Lopez, είπε: "Είναι ωραίος τύπος. Είχαμε μια προπόνηση μαζί σ' αυτό το τουρνουά. Έχουμε γίνει καλοί φίλοι από το Laver Cup, πήγαμε μαζί το Harvard και είχαμε αρκετό χρόνο για να συζητήσουμε και να γνωριστούμε καλύτερα. Είναι θαυμάσιο που είχα αυτή τη σύνδεση μαζί του και τώρα μπορούμε να παίζουμε μαζί και στο διπλό." 

Mετά τη νίκη του σήμερα στο διπλό, ο Τσιτσιπάς αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του και στο μονό της Βιέννης αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots