ATP
Murray: "Κανείς από τους νέους παίκτες δεν θα φτάσει 20 Slams"

 
Andy Murray
Andy Murray © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 - 13:05

Ο Andy Murray μίλησε για την τύχη και την ατυχία την ίδια στιγμή να αγωνίζεται την ίδια περίοδο με τους "Big 3", εκφράζοντας την πεποίθησή του πως κανείς από τη σημερινή νέα γενιά δεν θα καταφέρει να τους φτάσει.

"Από τη μια λυπάμαι που ανήκω στην ίδια γενιά (με τους Big 3), γιατί ίσως να κέρδιζα πολύ περισσότερα αν δεν βρισκόντουσαν εκεί ή αν ήμουν εγώ 5-6 χρόνια νεότερος. Θα είχα σίγουρα περισσότερες ευκαιρίες. Από την άλλη, είχα την ευκαιρία να παίξω και να φέρω μια πρόκληση στα μεγαλύτερα τουρνουά για τους 3 καλύτερους παίκτες της ιστορίας.

Αντιμετώπισα τον Rafael Nadal στο Roland Garros, τον Roger Federer στο Wimbledon και τον Novak Djokovic στο Australian Open και στο US Open, ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προφανώς δεν κέρδισα όλους αυτούς τους αγώνες, αλλά μόνο λίγους απ' αυτούς. Νιώθω όμως τυχερός που μπόρεσα να τους αντιμετωπίσω, που με έκαναν καλύτερο παίκτη, με το να ανεβάσουν τόσο ψηλά τον πήχη", είπε ο Murray, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στην Αμβέρσα.

Όσο για το ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια, ο Murray είπε: "Αυτή τη στιγμή ο Medvedev είναι ο καλύτερος παίκτης στις σκληρές επιφάνειες. Κέρδισε μόλις το US Open, και πριν απ' αυτό τα αποτελέσματά του στις επιφάνειες αυτές ήταν εξαιρετικά. Πιστεύω το παιχνίδι του είναι πιο ολοκληρωμένο από τους υπόλοιπους, όμως στο χώμα είναι δύσκολο να μαντέψω.

Ο Τσιτσιπάς είναι καλός, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να κερδίσουν. Και στο γρασίδι είναι ακόμα δυσκολότερο, επειδή μπορεί οι μπάλες να είναι πιο αργές, όμως παραμένει μια επιφάνεια για σπεσιαλίστες και δεν υπάρχουν πολλοί. Ακόμα και οι Τσιτσιπάς και Medvedev δυσκολεύονται σ' αυτή την επιφάνεια, οπότε πραγματικά δεν ξέρω."

Τέλος, ο Murray είπε πως δεν πιστεύει ότι κάποιος από τη σημερινή νέα γενιά θα μπορέσει να φτάσει τα 20 Slams: "Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που μπορούν να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια. Θα δούμε σε 5 ή 10 χρόνια ποιος θα είναι σε θέση να το κάνει, αλλά δε νομίζω πως κανείς από αυτούς θα φτάσει τα 20 Grand Slams, όπως έκαναν αυτά τα τρια... τέρατα!"

Μετά τη νίκη του επί του Hubert Hurkacz - την πρώτη Top 10 νίκη του για φέτος - ο Murray θα παίξει στον 2ο γύρο της Βιέννης με τον Carlos Alcaraz την Τετάρτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots