ATP
Στην 8άδα ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Bildagentur Zolles
tn team Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 - 21:26

O Alexander Zverev χρειάστηκε τρια σετ, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Alex De Minaur και έκλεισε μια θέση για την 8άδα της Βιέννης.

Ο Zverev συνεχίζει την πορεία του προς τον τίτλο στο Erste Bank Open, καθώς κέρδισε τον De Minaur με 6-2, 3-6, 6-2 και εξασφάλισε μια θέση για τους προημιτελικούς του τουρνουά της Βιέννης.

Εκεί θα συναντήσει τον Felix Auger-Aliassime, που νωρίτερα σήμερα έσβησε 3 συνεχόμενα match points στο tie-break του 3ου σετ, και κέρδισε τον Cameron Norrie με 2-6, 7-6 (6), 6-4.

Ο Zverev μπήκε πολύ δυνατά στον σημερινό αγώνα με τον De Minaur και έκανε δυο break από νωρίς στο ματς, για να προηγηθεί με 4-1. Στο επόμενο game επέστρεψε από το 15-40 και έσβησε 3 break points, για να κρατήσει το σερβίς του για το 5-1 και με love service game να φτάσει στο 6-2 αργότερα.

Ο De Minaur σέρβιρε πολύ καλύτερα στο 2ο σετ, δεν απειλήθηκε με break point και στο μοναδικό game που πίεσε τον Zverev και βρέθηκε κοντά σε ένα break, κατάφερε να το κάνει και να περάσει μπροστά με 5-3. Χωρίς πρόβλημα, ο Αυστραλός έκλεισε το σετ στο σερβίς του, με 6-3.

Η απάντηση από τον Zverev ήταν άμεση, με τον 24χρονο Γερμανό να ανοίγει το αποφασιστικό σετ με ένα break και να παίρνει το προβάδισμα με 3-0. Δεν κοίταξε πίσω του μετά απ' αυτό ο "Sascha" και στο 8ο game έκανε ένα ακόμα break, για να "κλειδώσει" τη νίκη του σε 1 ώρα και 42 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 5η νίκη του Zverev απέναντι στον De Minaur, σε 6 αναμετρήσεις. Ο Γερμανός έφτασε τις 49 νίκες για φέτος (49-13) και είναι κοντά στο να γίνει ο 4ος παίκτης μετά από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Daniil Medvedev και Casper Ruud, που θα φτάσει τις 50 νίκες στο 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots