ATP
5ος τίτλος στη χρονιά για τον Zverev! (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © GEPA-pictures
tn team Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 - 16:49

O Alexander Zverev επιβλήθηκε του Frances Tiafoe με 2-0 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Βιέννη, που είναι η 5η διαφορετική πόλη στην οποία κατακτάει τίτλο για το 2021.

O Zverev επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον τελικό του Erste Bank Open και επικράτησε του ενθουσιώδη και πολύ εντυπωσιακού αυτή την εβδομάδα Tiafoe, με 7-5, 6-4, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής στο 500άρι της Βιέννης.

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος στη χρονιά για τον 24χρονο Γερμανό, που διανύει μια σπουδαία σεζόν. Είχε κατακτήσει επίσης το 500άρι στο Ακαπούλκο, τα 1000άρια στη Μαδρίτη και στο Σινσινάτι, καθώς και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Έγινε ο 2ος παίκτης στο 2021 που φτάνει τους 5 τίτλους, μετά από τον Casper Ruud, που όμως έχει κατακτήσει και τους 5 τίτλους σε 250άρια τουρνουά.

Ήταν ένας πολύ κλειστός τελικός, με τον Zverev να προηγείται νωρίς με break για το 3-1, αλλά τον Tiafoe να έχει την απάντηση και να ισοφαρίζει σε 3-3. Αργότερα οι δυο παίκτες στηρίχθηκαν στα σερβίς τους και ο Zverev έγινε ξανά απειλητικός στο 12ο game, όταν ο Tiafoe σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ. Ο Γερμανός έχασε την πρώτη του ευκαιρία, αλλά επέμεινε, έμεινε στο game σβήνοντας 2 game points για το 6-6 και τελικά δημιούργησε δεύτερο set point, το οποίο αξιοποίησε για να κάνει το 7-5.

Και το 2ο σετ ήταν κλειστό, με τον Zverev ωστόσο να είναι αισθητά καλύτερος. Ο Γερμανός είχε μια χαμένη ευκαιρία για break στο 2ο game και άλλες 3 στο 6ο game, τις οποίες δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει. Λίγο έλειψε να του στοιχίσει αυτό, αφού ο Tiafoe είχε το μοναδικό του break point σε ανυποψίαστο χρόνο, επιστρέφοντας από το 4-4, 40-15 στο 9ο game, με τον Zverev να μένει στο ύψος του και να το σβήνει, για να κρατήσει τελικά το σερβίς του και να περάσει εκείνος μπροστά με 5-4.

Αυτό ήταν καθοριστικό, καθώς ο Tiafoe δεν μπόρεσε να σηκώσει κι άλλο βάρος στους ώμους του στο επόμενο game, έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς και ο Zverev, ο οποίος έκλεισε το ματς με ένα εντυπωσιακό winner με το backhand, έκανε το break με love για να "κλειδώσει" τη νίκη σε 1 ώρα και 35 λεπτά.

Αυτή ήταν η 25η νίκη στις 27 τελευταίες αναμετρήσεις για τον Zverev, που έφτασε τις 52 νίκες στη φετινή χρονιά (52-13) και έχει 3 λιγότερες από τον πρωτοπόρο της σχετικής λίστας, Στέφανο Τσιτσιπά (55-17).

Επίσης ο 24χρονος έφτασε τους 18 τίτλους στην καριέρα του (18-9), ενώ έγινε ο πρώτος Γερμανός τενίστας που κερδίζει τον τίτλο στη Βιέννη μετά από 8 χρόνια, απ' όταν το είχε κάνει ο Tommy Haas το 2013.

Για τον Tiafoe ήταν μια σπουδαία εβδομάδα, με τον 23χρονο Αμερικανό να ξεκινάει την προσπάθειά του από τα προκριματικά και να πετυχαίνει 6 διαδοχικές νίκες για να φτάσει στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του, αφού οι άλλοι δυο που είχε στο tour ήταν σε 250άρια τουρνουά.

Επιπλέον, το έκανε πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες και ακόμα μεγαλύτερες ανατροπές. Στον 2ο γύρο απέκλεισε τον κορυφαίο του ταμπλό, Στέφανο Τσιτσιπά, σε έναν αγώνα που έχανε με 0-3 στο 3ο σετ! Στα προημιτελικα απέκλεισε το Νο.8 του ταμπλό, Diego Schwartzman, ενώ στα ημιτελικά κέρδισε το Νο.7 του ταμπλό, Jannik Sinner, ανατρέποντας το 3-6, 2-5 και σβήνοντας 3 break points για να μη βρεθεί πίσω με double break στο 2ο σετ!

Αύριο ο Tiafoe αναμένεται να κερδίσει 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να βρεθεί πολύ κοντά στο Top 40 και συγκεκριμένα στο Νο.41. Η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ ήταν το Νο.29, από τον Φεβρουάριο του 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots