ATP
Στο Top 10 ο Sinner, στο Νο.3 ο Τσιτσιπάς

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © GEPA-pictures
tn team Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 - 13:33

Ο Jannik Sinner έγινε το νεότερο μέλος του Top 10, χρονικά και ηλικιακά, ανεβαίνοντας σήμερα στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης. Σταθερός στο Νο.3 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μπορεί να μην κατάφερε ο Sinner την περασμένη εβδομάδα να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο του σερί στα indoor, αλλά η πορεία του μέχρι τα ημιτελικά της Βιέννης του εξασφάλισε μια άνοδο 2 θέσεων και την πρώτη είσοδο στο Top 10 και συγκεκριμένα στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Sinner, στα 20 του χρόνια, είναι το νεότερο μέλος του Top 10, αλλά και ο νεότερος ηλικιακά παίκτης που βρίσκεται πλέον στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης, με τον αμέσως επόμενο να είναι ο Casper Ruud, που είναι 2 χρόνια μεγαλύτερός του.

Δεν υπήρξαν άλλες αλλαγές στην πρώτη 10άδα, με τον Novak Djokovic να ηγείται πάντα της κατάταξης και τον Daniil Medvedev να τον ακολουθεί στο Νο.2. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στο Νο.4 ο Alexander Zverev. O Rafael Nadal συμπληρώνει την 5άδα και τον ακολουθούν οι Andrey Rublev (No.6), Matteo Berrettini (No.7), Ruud (No.8), Sinner (No.9) και Hubert Hurkacz (No.10).  

Πολύ κοντά στην πρώτη του είσοδο στο Top 10 είναι και ο 21χρονος Felix Auger-Aliassime, ο οποίος κέρδισε μια θέση και ισοφάρισε το career high του, Νο.11. Ακόμα 3 θέσεις έχασε ο Dominic Thiem, που υποχώρησε στο Νο.12, ενώ μια θέση κέρδισε ο πρωταθλητής του Indian Wells, Cameron Norrie, που βρίσκεται πλέον στο Νο.13.

Ψηλότερα κατά 3 θέσεις είναι ο Aslan Karatsev, που βελτίωσε για μια ακόμα φορά το career high του, φτάνοντας στο Νο.16 του κόσμου.

Ο Nikoloz Basilashvili κέρδισε 4 ακόμα θέσεις και πλησίασε στην επιστροφή του στο Top 20, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.21, ενώ από 2 θέσεις κέρδισαν οι Reilly Opelka και Taylor Fritz, στο Νο.25 και στο Νο.26 αντίστοιχα. Ο πρωταθλητής της Αγίας Πετρούπολης, Marin Cilic, κέρδισε 7 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.28.

Νέο career high πραγματοποίησε ο μόλις 18χρονος Carlos Alcaraz, που με την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά της Βιέννης κέρδισε 7 ακόμα θέσεις και βρέθηκε σήμερα στο Νο.35 του κόσμου. 8 θέσεις άφησε πίσω του ο φιναλίστ της Βιέννης, Frances Tiafoe, που ανέβηκε στο Νο.41.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στα μονά γι' αυτή την εβδομάδα, στα διπλά όμως σημείωσαν ανόδους και οι 4 κορυφαίοι της χώρας μας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έπαιξε στο διπλό της Βιέννης και πέτυχε μια νίκη μαζί με τον Feliciano Lopez, κέρδισε 12 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.129.

Δυο θέσεις κέρδισε ο αδερφός του, Πέτρος Τσιτσιπάς, που βελτίωσε για μια ακόμα φορά το career high του, στο Νο.225. Ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 6 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.354, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης, που κέρδισε τον τίτλο στο 25άρι του Νουρ Σουλτάν, κέρδισε 10 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.387 του κόσμου.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots