ATP
"Καθάρισε" στα δυο σετ ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Rolex Paris Masters / FFT
tn team Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 - 23:09

Νικηφόρα ξεκίνησε την εβδομάδα στο Bercy o Alexander Zverev, ο οποίος έφτασε τις 6 διαδοχικές νίκες και τις 26 στις 28 τελευταίες αναμετρήσεις του.

Ο Zverev, ο οποίος πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό δεύτερο μισό στη σεζόν και έχει 26 νίκες σε 28 αγώνες (26-2) μετά από το Wimbledon, επιβλήθηκε σήμερα του Dusan Lajovic με 6-3, 7-6 (5), για να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Rolex Paris Masters.

Ο 24χρονος Γερμανός έκανε δυνατό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 3-0. Ο Lajovic μείωσε σε 3-2, αλλά ο Zverev έκανε νέο break για το 5-2 και πήρε το σετ στα 9 games. Ακόμα πιο κλειστό ήταν το 2ο σετ, με τους δυο παίκτες να χάνουν αμφότεροι πολλές ευκαιρίες για break.

Αποκορύφωμα ήταν το 6ο και το 7ο game, στα οποία και οι δυο είχαν προηγηθεί με 0-40, αλλά κανείς δεν έφτασε στο break. Πρώτα ο Lajovic είχε την τριπλή ευκαιρία στο 2-3, 0-40 και ύστερα ο Zverev, που ισοφάρισε σε 3-3 και ήταν πάνω με 0-40 για το 4-3, ο Σέρβος όμως υπερασπίστηκε το σερβίς του και έφτασε εκείνος πρώτος στα 4 κερδισμένα games.

Στο 9ο game είχε νέα ευκαιρία ο Γερμανός, που προηγήθηκε με 4-4, 15-40 και είχε συνολικά 3 break points σ' αυτό το game, ούτε τότε όμως έφτασε στο break. To tie-break τελικά έλυσε τις διαφορές τους και εκεί ο Zverev χρησιμοποίησε την εμπειρία του και πήρε τους πιο κρίσιμους πόντους από το 4-4, για να επικρατήσει με 7-5 και να ολοκληρώσει το δύσκολο ματς σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Αύριο ο Zverev αναμένεται να έχει μια ακόμα δυσκολότερη αποστολή, καθώς θα βρει απέναντί του τον Grigor Dimitrov, που παίζει πολύ καλό τένις τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Dimitrov έκανε νωρίτερα δυο φανταστικά σετ, για να κερδίσει με ανατροπή τον Karen Khachanov, με 4-6, 6-2, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots