ATP
Προκρίθηκε στο ATP Finals και ο Hurkacz (vid)

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz © ATP Tour
tn team Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 - 17:32

O Hubert Hurkacz έκαμψε την αντίσταση του James Duckworth στα τρια σετ και πήρε μια πολύτιμη πρόκριση για τα ημιτελικά του Paris Masters, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το τελευταίο εισιτήριο για το ATP Finals.

Ο Hurkacz δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Duckworth, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 6-2, 6-7 (4), 7-5 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του παρισινού Masters, για να πάρει συγχρόνως και την πρόκριση στο ATP Finals του Τορίνο.

Ο Hurkacz έγινε ο 8ος και τελευταίος παίκτης που προκρίθηκε στο ATP Finals, μετά από τους Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Στέφανο Τσιτσιπά, Alexander Zverev, Andrey Rublev, Matteo Berrettini και Casper Ruud. Θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα του στο σπουδαίο τουρνουά.

Αν και έδειχνε να κυριαρχεί στο 1ο σετ, κάνοντας break στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2) για να το κερδίσει πολύ γρήγορα με 6-2, ο Hurkacz άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα από τα μέσα του 2ου σετ.

Στο 6ο game, και ενώ νωρίτερα είχε χάσει 2 ευκαιρίες για να προηγηθεί με break, υπέστη τελικά εκείνος το break και βρέθηκε πίσω με 2-4. Στη συνέχεια απάντησε και ισοφάρισε σε 4-4 ο Πολωνός, όμως ο Duckworth ήταν καλύτερος στο tie-break και το κατέκτησε με 7-4.

Στο 3ο σετ ο Hurkacz δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς, αν και είδε το 40-0 να γίνεται 40-40 στο 11ο game. Κράτησε τελικά αυτό το κρίσιμο service game του και στο επόμενο game πέρασε εκείνος στην επίθεση, για να δημιουργήσει διπλό match point στο 5-6, 15-40. Ο Αυστραλός τα έσβησε γρήγορα με δυο καλά πρώτα σερβίς, ο Hurkacz όμως είχε και τρίτη ευκαιρία, την οποία αξιοποίησε για να κάνει το 7-5 στο 3ο σετ.

Μετά από 2 ώρες και 12 λεπτά, ο 24χρονος Πολωνός, Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Rolex Paris Masters, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Novak Djokovic και Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots