ATP
Nadal: "Καταλαβαίνω όσους δεν εμβολιάζονται, αλλά μου φαίνονται λίγο εγωιστές"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 - 13:44

Ο Rafael Nadal μίλησε για τον κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα, καθώς και για την επιστροφή του στη δράση, που αναμένεται σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα στο Άμπου Ντάμπι.

"Καταλαβαίνω εκείνους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά μου φαίνονται και λίγο εγωιστές. Έχουμε υποφέρει πολύ. Δεν γνωρίζουμε 100% όλες τις παρενέργειες, αλλά πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους γιατρούς, δεν γνωρίζουμε ούτε τι επιπτώσεις θα έχει ο ιός στο σώμα μας χωρίς το εμβόλιο. Σήμερα φαίνεται πως ο κόσμος επηρεάζεται λιγότερο από τον ιό και πιστεύω πως είναι επειδή ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί", είπε ο Nadal σε δηλώσεις του για τη Marca.

Ο 35χρονος Ισπανός μίλησε επίσης και για τις εποχές που δεν βρίσκεται στα καλύτερά του και πως μπορεί για τον κόσμο να φαίνεται απλό να επιστρέφει ξανά και να κερδίζει τίτλους, αλλά για τον ίδιο είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και υπάρχουν οι στιγμές που είναι πολύ αρνητικός.

"Όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, αναλύω την κατάσταση, βρίσκω τη φταίει και αναζητώ για λύσεις. Πολύς κόσμος νομίζει ότι πάντα έχω αυτοπεποίθηση, αλλά δεν είναι έτσι. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, κάποιες φορές τα βλέπω όλα πολύ αρνητικά. Αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και ψάχνω συνεχώς για να βρω αυτό το φως."

Όσο για την επιστροφή του στη δράση, μετά από μια σεζόν που έχασε όλα τα τουρνουά μετά από το χώμα εξαιτίας του τραυματισμού του στο πόδι, ο Nadal σκοπεύει να παίξει στο Mubadala World Tennis Championships στο Άμπου Ντάμπι (16-18 Δεκεμβρίου) και αργότερα θα παίξει σε ακόμα ένα τουρνουά, πιθανότατα στην Αυστραλία στις αρχές του Ιανουαρίου, πριν αγωνιστεί στο Australian Open.

"Το πλάνο μου είναι να παίξω στο Άμπου Ντάμπι και μετά σε ένα ακόμα τουρνουά πριν το Australian Open. Δουλεύω πολύ σκληρά για να το καταφέρω αυτό. Το Άμπου Ντάμπι είναι ένα πολύ ξεχωριστό μέρος για μένα, ένα μέρος που έχω επισκεφτεί και έχω ξεκινήσει από εκεί την προετοιμασία μου πολλές φορές. Από την πρώτη φορά που πήγα εκεί η αλληλεπίδραση που είχα με τον κόσμο ήταν απίθανη και είμαι σίγουρος πως και φέτος θα είναι έτσι, όπως πάντα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots