ATP
Πήρε το ντέρμπι κορυφής ο Medvedev! (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 - 17:33

O Daniil Medvedev συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον Alexander Zverev, αλλά τελικά τον κέρδισε στο tie-break του 3ου σετ, πέτυχε την 5η συνεχόμενη νίκη του απέναντι στον Γερμανό και είναι πλέον με το ένα πόδι στα ημιτελικά του ATP Finals.

Ο Medvedev κέρδισε το ντέρμπι κορυφής της 2ης αγωνιστικής του round robin στον "κόκκινο" όμιλο, επικρατώντας του Alexander Zverev με 6-3, 6-7 (3), 7-6 (6).

Με δυο νίκες στα τρια σετ, ο Medvedev είναι πλέον στην 1η θέση του ομίλου και πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά, την οποία μπορεί φυσικά να εξασφαλίσει και από σήμερα.

Αν και ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα, κερδίζοντας τα 3 πρώτα games και παίρνοντας γρήγορα το 1ο σετ με 6-3, ο Medvedev τα βρήκε σκούρα στη συνέχεια, παρότι φαινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του 2ου σετ να έχει τον έλεγχο.

Συγκεκριμένα είχε 2 break points για να "σπάσει" το σερβίς του Γερμανού από το 1ο game, ενώ είχε άλλη μια χαμένη ευκαιρία στο 7ο game, με τον Zverev να στέκεται όρθιος και να μένει μπροστά με 4-3. Τελικά το σετ πήγε στο tie-break και εκεί ο Zverev ήταν καλύτερος, επικρατώντας με 7-3.

Στο 3ο σετ οι ρόλοι άλλαξαν και ο Medvedev φαινόταν να είναι ο παίκτης που πιεζόταν περισσότερο. Χρειάστηκε να σβήσει και ένα break point, στο πολύ κρίσιμο 11o game, για να κάνει το υπέρ του 6-5. Και αυτό το σετ πήγε σε tie-break και ο Ρώσος ήταν πίσω με 1-3 και με 2-4, σε εκείνο το σημείο όμως κέρδισε 4 πόντους στη σειρά και απέκτησε ένα πολύ καλό προβάδισμα με 6-4.

Δεν ήταν αρκετό, καθώς ο Zverev κατάφερε να σβήσει το διπλό match point και να φέρει νέα ισορροπία στο tie-break, o Medvedev όμως είχε και 3η ευκαιρία, την οποία αξιοποίησε για να κάνει το 8-6, κλείνοντας το ματς έπειτα από 2 ώρες και 35 λεπτά στο court.

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Medvedev σε 11 αναμετρήσεις με τον Zverev (6-5), τον οποίο πλέον έχει κερδίσει 5 συνεχόμενες φορές, στους 3 αγώνες που έδωσαν το 2021 και στους 2 που έδωσαν το 2020.

Ο υπερασπιστής του τίτλου έκανε πλέον αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά, αφού είναι ο μόνος παίκτης στο Red Group με 2 νίκες. Στον άλλον αγώνα της ημέρας θα αναμετρηθούν οι Matteo Berrettini και Hubert Hurkacz, που αμφότεροι είχαν χάσει το πρώτο τους παιχνίδι στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots