ATP
ΕΠΙΣΗΜΟ: Εκτός ATP Finals o Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 - 14:15

Η ΑΤΡ ανακοίνωσε και επίσημα την απόσυρση του Στέφανου Τσιτσιπά από το ATP Finals.

Το ρεπορτάζ του Sky Sport Italia δεν άργησε να επιβεβαιωθεί, με την ΑΤΡ να ανακοινώνει και επίσημα το τέλος της σεζόν του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αγκώνα που είχε από το Παρίσι και χθες διέκοψε την προπόνησή του εξαιτίας των ενοχλήσεων. Σήμερα, μερικές ώρες πριν την προγραμματισμένη αναμέτρησή του με τον Casper Ruud, απέσυρε και τη συμμετοχή του από το τουρνουά.

"Πήρα την πολύ δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από το 2021 Nitto ATP Finals, εξαιτίας του τραυματισμού μου στον αγκώνα, που με ταλαιπωρεί εδώ και δυο εβδομάδεςς. Είναι πολύ δύσκολη απόφαση από τη μεριά μου και δούλεψα πολύ σκληρά για να είμαι σε θέση να αγωνιστώ στο Finals και να είμαι μέρος αυτής της εκπληκτικής διοργάνωσης, δυστυχώς όμως δεν μπορώ να συνεχίσω", είπε ο Τσιτσιπάς.

Τη θέση του Στέφανου στον "πράσινο" όμιλο και στους δυο εναπομείναντες αγώνες θα πάρει ο 26χρονος Cameron Norrie, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο ATP Finals.

Θα είναι μάλιστα ο 2ος alternate που θα αγωνιστεί στο φετινό ATP Finals, καθώς χθες είχε αποσύρει τη συμμετοχή του και ο Matteo Berrettini, ο οποίος τραυματίστηκε στους πλάγιους κοιλιακούς και αντικαταστάθηκε από τον Jannik Sinner.

Οι φήμες θέλουν και τον Hubert Hurkacz να είναι αμφίβολος για τον αυριανό αγώνα και σε κάθε περίπτωση οι διοργανωτές είναι ανήσυχοι για τη συνέχεια, γι' αυτό και έχουν καλέσει τον Aslan Karatsev στο Τορίνο, σε περίπτωση που χρειαστεί και 3ος alternate.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots