ATP
Πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά ο Ruud (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 - 17:35

O Casper Ruud επέστρεψε από σετ και break πίσω, κέρδισε τον Andrey Rublev μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη στο Τορίνο και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του ATP Finals.

Μετά από μια μεγάλη μάχη 2,5 ωρών, με τους Casper Ruud και Andrey Rublev να τα δίνουν όλα στο γήπεδο, ο Ruud πήρε τη νίκη με 2-6, 7-5, 7-6 (5) και κατέκτησε τη 2η θέση του Green Group και το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του ATP Finals.

Ο Rublev έδειχνε πολύ δυνατότερος για ενάμιση περίπου σετ, καθώς έκανε τα 3 πρώτα breaks του παιχνιδιού. Κέρδισε άνετα το 1ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-1 και είχε ευκαιρίες για να το κλείσει και στο 6-1, αλλά τελικά το έκανε στο 8ο game, ενώ στο 2ο σετ έκανε ένα break νωρίς και προηγήθηεκ με 2-1.

Ο Ruud κατάφερε να απαντήσει άμεσα στο break και να ισοφαρίσει σε 2-2, σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο του αγώνα, αφού μπορούσε να χάσει τελείως την επαφή με το σκορ. Αργότερα και οι δυο έχασαν ευκαιρίες, με τον Νορβηγό τελικά να κάνει νέο break στο 12ο game και να κερδίζει το σετ με 7-5.

Και στο 3ο σετ ο Rublev ήταν εκείνος που προηγήθηκε πρώτος με break, στο 3-2, αλλά και πάλι ο Ruud είχε άμεση απάντηση και ισοφάρισε σε 3-3. Ο Νορβηγός έσβησε σε πολύ κρίσιμο σημείο και ένα break point, για να κρατήσει το σερβίς του στο 11ο game και να κάνει το υπέρ του 6-5. Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο Ruud από το 4-2 διατηρήθηκε μπροστά έως το τέλος, για να "σφραγίσει" την τεράστια νίκη στο 2ο match point του, κάνοντας το 7-5 στο tie-break, έπειτα από 2 ώρες και 23 λεπτά συνολικού αγώνα.

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Ruud επί του Rublev στην 5η συνάντησή τους και ήρθε σε ένα πολύ μεγάλο αγώνα, για να "σφραγίσει" την είσοδο του Νορβηγού στα ημιτελικά του ATP Finals, στην πρώτη του παρουσία στο τουρνουά.

Η συνέχεια βέβαια είναι πολύ δύσκολη για τον Ruud, που θα είναι το μεγάλο outsider των ημιτελικών, καθώς θα αντιμετωπίσει το Νο.2 του ταμπλό και υπερασπιστή του τίτλου, Daniil Medvedev. Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Novak Djokovic και Alexander Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots