ATP
Μπήκε στον τελικό ο Medvedev! (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 16:35

O Daniil Medvedev επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, κέρδισε καθαρά με 2-0 σετ τον Casper Ruud στον πρώτο ημιτελικό του ATP Finals και θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του αύριο στο Τορίνο.

Ο Medvedev επιβλήθηκε του Ruud με 6-4, 6-2 και πήρε σε 79 λεπτά το πρώτο εισιτήριο για τον αυριανό τελικό του ATP Finals, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Novak Djokovic και Alexander Zverev.

Ο 25χρονος Ρώσος, Νο.2 στο ταμπλό και πρωταθλητής πέρσι στο Finals, έκανε το 3 στα 3 με αντίπαλο τον Ruud, ενώ έμεινε αήττητος γι' αυτή την εβδομάδα στο Τορίνο, όπου έχει 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Συνολικά στη χρονιά έχει 58 νίκες σε 70 αναμετρήσεις (58-12) - τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη.

Από πολύ νωρίς εξασφάλισε το πρώτο break του ημιτελικού ο Medvedev, που προηγήθηκε με 2-1 στο 1ο σετ. Είχε τη δυνατότητα να κάνει και διπλό break στο 5ο game, αλλά ο Ruud επέστρεψε από το 15-40 και μείωσε σε 3-2. Δεν άλλαξε κάτι ωστόσο στο σετ, με τον Medvedev να διατηρεί την απόσταση ασφαλείας με το σερβίς του και να φτάνει χωρίς κίνδυνο στην κατάκτηση του σετ στο 10ο game.

Και στο 2ο σετ είχε εύκολο έργο ο Medvedev, ο οποίος "έσπασε" το σερβίς του Νορβηγού στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2). Στο 8o game o Ruud προηγήθηκε με 0-30 και αυτό ήταν το κοντινότερο που έφτασε ποτέ σε ένα break, με τον Medvedev να μηδενίζει γρήγορα τις ελπίδες του κλείνοντας και αυτό το service game του με 4 κερδισμένους πόντους στη σειρά, για το 6-2.

Ο Medvedev προκρίθηκε στον 7ο τελικό του για φέτος και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του, μετά από το US Open, το Masters του Καναδά και τα 250άρια σε Μασσαλία και Μαγιόρκα. Είχε χάσει στον τελικό του Australian Open και του Masters του Παρισιού, από τον ίδιο αντίπαλο, τον Novak Djokovic.

Μπορεί και αύριο να παίξει με τον Djokovic, αν ο Σέρβος κερδίσει στον άλλον ημιτελικό απόψε (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD) τον Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots