ATP
Οι Ρώσοι απέκλεισαν τους παγκόσμιους πρωτάθλητες και κράτησαν "ζωντανή" τη Σερβία (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Davis Cup Finals
tn team Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 - 1:49

Η Ρωσία κέρδισε στο 3ο σετ του διπλού την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία και την έβγαλε εκτός συνέχειας στο Davis Cup, ενώ ταυτόχρονα κράτησε "ζωντανή" στη διοργάνωση τη Σερβία του Novak Djokovic! Δείτε αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών.

Σε θρίλερ μέχρι και τον τελευταίο πόντο εξελίχθηκε η σημερινή, τελευταία μέρα της φάσης των ομίλων των τελικών του Davis Cup, που φιλοξενούνται σε Μαδρίτη, Ίνσμπρουκ και Τορίνο.

Στη Μαδρίτη, οι γηπεδούχοι και υπερασπιστές του τίτλου Ισπανοί, ηττήθηκαν από την πανίσχυρη Ρωσία, σε ένα tie ωστόσο που είχαν ελπίδες έως και το τέλος.

Κόντρα στα προγνωστικά, ο Feliciano Lopez κέρδισε στο πρώτο rubber τον Andrey Rublev με 2-6, 6-3, 6-4 και έβαλε μπροστά τους Ίβηρες, με τον Daniil Medvedev να αναλαμβάνει δράση και να κερδίζει στο δεύτερο ματς τον Pablo Carreno Busta, με 6-2, 7-6 (3).

Έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα, οι Ρώσοι ήθελαν μόνο ένα σετ για να προκριθούν ως καλύτεροι δεύτεροι στην επόμενη φάση, αλλά οι Aslan Karatsev και Rublev έδειξαν πως δεν πήγαιναν για τη 2η θέση και κέρδισαν με ανατροπή τους Marcel Granollers και Feli Lopez στο διπλό, με 4-6, 6-2, 6-4.

Με τη νίκη αυτή, η Ρωσία εξασφάλισε την 1η θέση στον 1ο όμιλο και την πρόκριση στα προημιτελικά, αφήνοντας εκτός τους Ισπανούς, που δεν προκρίθηκαν από τη 2η θέση. Μόνο δυο ομάδες προκρίθηκαν ως δεύτερες στα προημιτελικά και αυτές ήταν η Σουηδία και η Σερβία του Novak Djokovic, που χθες ηττήθηκε από τη Γερμανία και έτσι δεν είχε την τύχη της στα δικά της χέρια σήμερα.

Ως πρώτες από τους ομίλους τους προκρίθηκαν η Γερμανία, η Ιταλία του Jannik Sinner, η Κροατία του Marin Cilic, η Μεγάλη Βρετανία του Cameron Norrie, το Καζακστάν και φυσικά η Ρωσία των Daniil Medvedev και Andrey Rublev.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

ΡΩΣΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ (02/12, Μαδρίτη)
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ (30/11, Ίνσμπρουκ)
ΙΤΑΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ (29/11, Τορίνο)
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (01/12, Μαδρίτη)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots