ATP
Στον τελικό του Davis Cup η Ρωσία

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Davis Cup Finals
tn team Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 - 16:36

Σε μια ακόμα "καθαρή" νίκη, η Ρωσία επιβλήθηκε της Γερμανίας με 2-0 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Davis Cup.

Η Ρωσία πήρε τη 2η συνεχόμενη νίκη της στα νοκ άουτ χωρίς να χρειαστεί το διπλό και ξεκαθάρισε για μια ακόμα μέρα ποιος θα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Μετά από τη Σουηδία, οι Ρώσοι "καθάρισαν" και τη Γερμανία με 2-0, κερδίζοντας τα δυο παιχνίδια των μονών.

Στο πρώτο, ο Andrey Rublev συνέτριψε με 6-4, 6-0 τον Dominik Koepfer σε λιγότερο από μια ώρα. Το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έκανε από νωρίς break στο 1ο σετ και κέρδισε τα 7 τελευταία games, για να πάρει γρήγορα αυτή τη νίκη, παρόλο που δεν διανύει και την καλύτερή του περίοδο.

Στον δεύτερο αγώνα, το "βαρύ πυροβολικό" της ρωσικής ομάδας, ο Daniil Medvedev, επιβλήθηκε του Jan-Lennard Struff με 6-4, 6-4, σε ένα επίσης πολύ γρήγορο παιχνίδι, που ολοκληρώθηκε σε 66 μόλις λεπτά.

Ο Medvedev "έσπασε" από μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του Struff, στο 9ο game του 1ου (5-4) και στο 5ο game του 2ου (3-2), ενώ έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε σε ολόκληρο τον αγώνα στο 10ο game του 2ου σετ και σέρβιρε επιτυχώς για τη νίκη.

Αυτή ήταν η 62η νίκη για τον Medvedev στη φετινή χρονιά (62-13), με τον πρωταθλητή του US Open να έχει περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη.

Στον αυριανό τελικό του Davis Cup, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την Κροατία, που κέρδισε χθες τη Σερβία με 2-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots