ATP
Οι αποδοκιμασίες στον Medvedev και η απάντησή του (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Davis Cup Finals
tn team Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 - 22:12

Ακόμα ένα θερμό επεισόδιο με φιλάθλους είχε ο Daniil Medvedev, ο οποίος αποδοκιμάστηκε εντόνως για τον πανηγυρισμό του από τους Ισπανούς φιλάθλους και τους πίκαρε ακόμα περισσότερο αργότερα στις δηλώσεις του!

Όπως ήταν φυσικό, οι Γερμανοί ως outsider είχαν περισσότερη στήριξη από τον κόσμο στις κερκίδες της Madrid Arena, που ήθελαν αφενός να "σπρώξουν" τον Jan-Lennard Struff και αφετέρου να δουν περισσότερο τένις.

Ο Medvedev όχι μόνο δεν τους έκανε τη χάρη, αφού κέρδισε τον Struff με 6-4, 6-4 σε 66 λεπτά και ολοκλήρωσε τον ημιτελικό της Ρωσίας με τη Γερμανία (είχε προηγηθεί η επίσης αστραπιαία νίκη του Andrey Rublev επί του Dominik Koepfer με 6-4, 6-0), αλλά τους πίκαρε ακόμα περισσότερο, με τον πανηγυρισμό του μετά από τον αγώνα, το περίφημο "calma".

Ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό, με τον Medvedev να απαντάει στην on-court συνέντευξη που παραχώρησε: "Είναι δυο απίθανες εβδομάδες για μας. Κορυφαία στιγμή ήταν η νίκη μας επί της Ισπανίας, η νίκη μας μέσα στη Μαδρίτη. Ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι στα αποδυτήρια που κερδίσαμε τους γηπεδούχους, ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα, είμαι πολύ χαρούμενος", είπε προβοκάροντας το κοινό το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, που πρόσθεσε: "Ο κόσμος ακόμα δεν ξέρει πως να με κάνει να χάσω! Εντάξει παιδιά, συνεχίστε έτσι, απλά θα κερδίζω!"

Ο Medvedev μίλησε για τον πανηγυρισμό του και αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου: "Αν είναι να πανηγυρίζεις μετά από έναν αγώνα, πρέπει να κάνεις κάτι διασκεδαστικό. Ήταν διασκεδαστικό όταν είχαμε δει τους Ισπανούς προπονητές να μιλούν ρώσικα, ήξεραν κάποιες λέξεις. Ο Karen (Khachanov) ξέρει μόνο τη λέξη 'calma'. Tη λέμε όταν παίζουμε χαρτιά, ποδόσφαιρο ή και τένις. Επίσης το έκανε και ο Cristiano όταν έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης, οπότε ήταν διασκεδαστικό και το κάναμε. Μπορεί να ήταν και λάθος, αλλά αυτό κάναμε και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη."

Όσο για τη συμπεριφορά του και για το αν θεωρεί ότι προβοκάρει, είπε: "Οτιδήποτε κάνω, ειδικά μέσα στο γήπεδο, είναι εξαιτίας της συναισθηματικής φόρτισης που έχω εκείνη τη στιγμή. Στην προσωπική μου ζωή είμαι πιο ήρεμος, αλλά στο γήπεδο η αδρεναλίνη ρέει στις φλέβες μου. Δεν μου αρέσει να χάνω, οπότε εκείνες τις στιγμές η ενέργεια είναι σε υψηλά επίπεδα και με κυριεύουν τα συναισθήματά μου. Κάποιες φορές για καλό, κάποιες για κακό. Υπήρχαν φορές που το κοινό ένιωσε ότι το προκαλώ, αλλά δεν το έκανα σκόπιμα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots