ATP
Nadal: "Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες μετά τον τραυματισμό"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 - 13:25

Χωρίς μεγάλες προσδοκίες αναμένεται να επιστρέψει στη δράση μετά την πολύμηνη απουσία του ο Rafael Nadal.

Ο Nadal δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα τους τελευταίους 4,5 μήνες, εξαιτίας του τραυματισμού του στο αριστερό πόδι, ενώ μετά το Roland Garros, δηλαδή τους 6 τελευταίους μήνες, έχει παίξει μόνο σε ένα τουρνουά.

Όπως δήλωσε χθες από το Άμπου Ντάμπι, όπου βρίσκεται για την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην αγωνιστική δράση για το τουρνουά επίδειξης Mubadala World Tennis Championship, δεν περιμένει πολλά από τον εαυτό του, τουλάχιστον γι' αυτόν τον πρώτο καιρό.

"Φυσικά νιώθω καλύτερα, αν δεν ένιωθα δεν θα βρισκόμουν εδώ τώρα, αλλά ξέρω πως μια επιστροφή δεν είναι εύκολη. Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες αυτή τη στιγμή", είπε χαρακτηριστικά ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων.

"Η μόνη προσδοκία μου είναι να παίξω εδώ, μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό ξανά, να νιώσω πως αγωνίζομαι ξανά απέναντι σε πολύ καλούς παίκτες και να το απολαύσω. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για μένα, ειλικρινά, οπότε και μόνο που βρίσκομαι εδώ είναι πολύ καλά νέα", πρόσθεσε ο 35χρονος Ισπανός.

"Ελπίζω πως το πόδι θα είναι όλο και καλύτερα, μέχρι να βρεθώ ξανά στο επίπεδο που θέλω. Αν καταφέρω να αγωνιστώ ξανά χωρίς περιορισμούς, τότε θα παλέψω ξανά για όλα τα τουρνουά, αυτός είναι ο στόχος. Αλλά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο."

Ο Nadal δεν δήλωσε συμμετοχή στο ATP Cup, που ξεκινάει την Πρωτοχρονιά, καθώς θεώρησε πως θα είναι καλύτερη επιλογή στην παρούσα φάση να αγωνιστεί σε ένα τουρνουά χωρίς Top 10 παίκτες. Γι' αυτό σκοπεύει να αγωνιστεί στο 250άρι της Μελβούρνης την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκουραστεί και φυσικά στο δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου θα αγωνιστεί στο Australian Open.

"Αν όλα πάνε καλά, θα παίξω σε ένα τουρνουά πριν από το Australian Open και θα δώσω δυο αγώνες εδώ. Οι ώρες που θα αγωνιστώ σε ανταγωνιστικό επίπεδο δεν θα είναι λοιπόν και τόσες πολλές, για ένα τόσο απαιτητικό τουρνουά όπως η Αυστραλία."

Τέλος, ο Nadal μίλησε για μια ακόμα φορά για τους δυο μεγάλους αντιπάλους του, Roger Federer και Novak Djokovic, τονίζοντας και πάλι πως ο Σέρβος έχει τις καλύτερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή, για να τους προσπεράσει στα Slams. Θυμίζουμε πως και οι τρεις τους έχουν από 20 Slams, ωστόσο ο Nole είναι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και μεγάλο φαβορί στο Australian Open, τη στιγμή που ο Nadal επιστρέφει από δύσκολο τραυματισμό και ο Federer από ακόμα δυσκολότερο, με δεδομένη την απουσία του από την Αυστραλία.

"Εγώ και ο Roger είμαστε εκτός για μεγάλο διάστημα. Φυσικά και αυτή τη στιγμή ισοβαθμούμε, αλλά οι πιθανότητες του Novak είναι πολύ μεγαλύτερες για να μας ξεπεράσει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots