ATP
Τσιτσιπάς: "Τα τελευταία 2 χρόνια ένιωθα πόνο, τώρα κάνω μια νέα αρχή" (vids)

 
Τσιτσιπάς: "Τα τελευταία 2 χρόνια ένιωθα πόνο, τώρα κάνω μια νέα αρχή" (vids)
tn team Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 - 8:18

Σε νέα συνέντευξή του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το πως ο αγκώνας του τον περιόριζε τα δυο τελευταία χρόνια και πως με την εγχείρηση που έκανε πριν λίγες εβδομάδες έρχεται και μια νέα αρχή, αφού άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του και ανυπομονεί να βρεθεί ξανά στο 100% του. Το σχόλιό του για τον Novak Djokovic και τον εμβολιασμό.

"Ήταν δύσκολο. Ο αγκώνας είναι πολύ καλύτερα, αλλά ήταν κάτι που δεν είχα βιώσει στο παρελθόν. Είμαι πολύ χαρούμενος που η εγχείρηση πήγε καλά, είχα την τύχη να βρω έναν καλό χειρουργό στην Ελβετία, τον Frank Denzler, που με βοήθησε. Είναι επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα, έχει βοηθήσει κι άλλους τενίστες να ξεπεράσουν παρόμοιους τραυματισμούς, οπότε στάθηκα τυχερός σ' αυτό το κομμάτι", είπε ο Τσιτσιπάς στο Sky Sport Ιταλία, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε από το Ντουμπάι, όπου και προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν.

Συνεχίζοντας, εξήγησε πως ο τραυματισμός αυτός τον ταλαιπωρούσε για δυο χρόνια, γιατί έπαιζε με πόνο και προσπαθούσε να προστατεύσει τον εαυτό του, συνεπώς δεν χρησιμοποιούσε όλους τους μυς του και περιοριζόταν αρκετά στο παιχνίδι του. 

"Είχα την καλύτερη δυνατή ανάρρωση ώστε να επιστρέψω στο γήπεδο όσο γινόταν πιο γρήγορα, γιατί αγαπώ αυτό το άθλημα και ειλικρινά θέλω πολύ να με δω να αγωνίζομαι στο 100% μου, χωρίς φόβο για να τραυματιστώ ξανά, χωρίς να περιορίζομαι σε κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις, κάτι που με περιόρισε για τα δυο τελευταία χρόνια και ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ και πνευματικά.

Για μένα είναι σα να ξεκινάω από την αρχή, ένιωθα πόνο τα τελευταία δυο χρόνια που έπαιζα. Έπιασα ξανά ρακέτα πριν από μια εβδομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος με το πως πηγαίνει. Χρησιμοποιώ έναν μυ που σχεδόν δεν ήξερα ότι είχα, επειδή δεν τον χρησιμοποιούσα για να προστατεύσω την άρθρωση. Άλλαξα το στυλ παιχνιδιού μου."

Για τον Novak Djokovic και αυτό το σίριαλ που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το αν θα εμβολιαστεί και αν θα παίξει στο Australian Open, είπε: "Σέβομαι την επιλογή του, πιστεύω πως όλοι πρέπει να έχουν την ελευθερία να αποφασίζουν."

Ο ίδιος ο Στέφανος, διαβεβαίωσε πως θα είναι στην Αυστραλία, ενώ τέλος, είπε λίγα λόγια και για τον Davide Giusti, με τον οποίο συνεργάζεται τα δυο τελευταία χρόνια, πραγματοποιώντας την προετοιμασία του στην ακαδημία του στο Ντουμπάι.

"Ο Davide έχει αλλάξει τις ζωές μας, μας έφερε εδώ και έχουμε αναπτύξει έναν απίθανο δεσμό, μια απίθανη συνεργασία τα τελευταία 2 χρόνια. Είναι επικεφαλής στην ακαδημία εδώ, κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διευθύνει τo κλαμπ και στο να φέρνει καλεσμένους απ' όλο τον κόσμο, να φέρνει παιδιά με πολύ ταλέντο, που έχουν την ευκαιρία να παίζουν μαζί τους. Η συνολική του δουλειά είναι άριστη, συνδυάζει τον τουρισμό με επαγγελματικού επιπέδου τένις."

Ο δημοσιογράφος Stefano Meloccaro, που έκανε τη συνέντευξη, σχολίασε και την έντονη δραστηριότητα του Στέφανου στο Twitter τις τελευταίες μέρες και το tweet του για το eggnog, που ήταν ένας αστείος τρόπος για να ευχηθεί για τα Χριστούγεννα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots