ATP
Κύργιος: "Θα είναι καταστροφικό να μην παίξουν οι Big 3 στην Αυστραλία"

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 - 16:05

Ο Νικ Κύργιος τόνισε πως οι Big 3 παραμένουν πολύ σημαντικοί για το άθλημα και θα είναι καταστροφικό αν κανείς τους δεν αγωνιστεί στην Αυστραλία. Μίλησε επίσης για την προετοιμασία του, τον Novak Djokovic και τους στόχους του.

"Ειλικρινά δεν ξέρω για την τωρινή κατάσταση του Novak, αν υπάρχει οτιδήποτε σχετίζεται με τον Covid ή ό,τι χρειάζεται για να αγωνιστεί. Ελπίζω να πέρασε καλά τα Χριστούγεννα και να είναι σε θέση να αγωνίζεται στο άθλημα αυτό για όσο περισσότερο καιρό γίνεται. Είναι κάτι που έχω ξαναπεί, πιστεύω πως οι Federer, Nadal και Djokovic χρειάζεται να παίζουν", είπε ο Κύργιος στην αυστραλιανή The Age.

"Αν οι τρεις τους δεν παίξουν εδώ (στην Αυστραλία), θα είναι καταστροφικό. Θα είναι μια απόλυτη καταστροφή για τους φιλάθλους και τον κόσμο που απολαμβάνει το τένις. Ναι, προφανώς είναι μια καλή ευκαιρία για τους νεότερους παίκτες να πετύχουν κάτι, αλλά σαν σύνολο, τους χρειαζόμαστε ως μέρος του αθλήματος", πρόσθεσε ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός.

Ο Κύργιος είπε πως περνάει αρκετό χρόνο στο γήπεδο, χωρίς βέβαια να αλλάζει και τον τρόπο ζωής του, που είναι να αφιερώνει πάντα χρόνο στα πράγματα που τον ευχαριστούν περισσότερο. Ωστόσο δήλωσε πως δούλεψε αρκετά σ' αυτή την preseason και πως έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα που είχε με το γόνατο τα προηγούμενα χρόνια.

"Το γόνατο είναι ένα θέμα που με ταλαιπωρούσε για κάποιο καιρό στην καριέρα μου. Το έλυσα αυτό την προηγούμενη χρονιά και τώρα νιώθω καλά. Προπονούμαι πολύ, περνάω πολύ χρόνο στο court. Παίζω επίσης πολύ μπάσκετ. Απλά ζω τη ζωή μου και κάνω αυτό που θέλω. Απολαμβάνω το χρόνο που παίζω τένις, είχα κοντά μου και κάποιους από τους καλύτερους φίλους μου, στην Καμπέρα."

Την πρώτη εβδομάδα του 2022, ο Κύργιος θα βρίσκεται στο Σίδνεϊ, αλλά όχι για το ATP Cup, αφού αυτή τη στιγμή είναι Νο.6 στην Αυστραλία (Νο.93 στην ΑΤΡ). Από το 2019 δεν έχει παίξει στη συγκεκριμένη διοργάνωση και ανταυτού θα παίξει στο 250άρι του Σίδνεϊ.

"Θα ήθελα φυσικά να παίξω στο ATP Cup, αλλά είμαι χαρούμενος για την επιτυχία όλων στην ομάδα. Έχουν δουλέψει πολύ σκληρά, είναι μια δυνατή ομάδα και ικανή να κάνει μεγάλα πράγματα."

Τέλος, ο Κύργιος είπε πως δεν έχει συγκεκριμένους στόχους γι' αυτή την αυστραλιανή σεζόν: "Δεν σκέφτηκα κάτι συγκεκριμένο για το αυστραλιανό καλοκαίρι. Θα το πάω μέρα με τη μέρα, υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία ανυπομονώ, οπότε θα δούμε. Δεν με νοιάζει πλέον η πίεση, θέλω απλά να το διασκεδάσω. Θέλω να περάσω καλά και να είμαι χαρούμενος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots