ATP
"Σκόνταψε" ο Medvedev, "επιβίωσαν" οι Ρώσοι!

 
"Σκόνταψε" ο Medvedev, "επιβίωσαν" οι Ρώσοι!
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 02 Ιανουαρίου 2022 - 10:15

Με το... αριστερό μπήκε στη νέα σεζόν ο Daniil Medvedev, ο οποίος ηττήθηκε στην πρώτη του αναμέτρηση στο 2022 από τον Ugo Humbert, ωστόσο οι υπερασπιστές του τίτλου Ρώσοι "επιβίωσαν" στο tie με τη Γαλλία, χάρη στην ηρωική παρουσία του Roman Safiullin.

Ο Safiullin ξεκίνησε από το μονό πολύ καλά την ημέρα και έδωσε το προβάδισμα στη Ρωσία, καθώς επικράτησε του Arthur Rinderknech με 2-6, 7-5, 6-3.

Ο Medvedev ωστόσο, που πήρε τη σκυτάλη, έχασε τον πρώτο του αγώνα στη φετινή σεζόν, έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη με τον Ugo Humbert, σε ένα ματς πολύ υψηλού επιπέδου, με 7-6 (5), 5-7, 6-7 (2).

Ο Medvedev έχασε πολλές ευκαιρίες σ' αυτό το παιχνίδι, αφού μετά την κατάκτηση του 1ου σετ προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο, στο οποίο έχασε τα 7 από τα 9 επόμενα games! Αργότερα προηγήθηκε εκ νέου με break, στο 3-1 του 3ου σετ, και πάλι απώλεσε το προβάδισμά του. Το αποφασιστικό σετ οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης κέρδισε μόνο 2 πόντους, απέναντι στον άψογο Humbert.

Οι Ρώσοι, οι οποίοι κατέκτησαν το ATP Cup και το Davis Cup το 2021, όμως φέτος παίζουν στο ATP Cup χωρίς τους Andrey Rublev, Aslan Karatsev και Karen Khachanov, κέρδισαν παρόλα αυτά και σήμερα, δείχνοντας την πολύ μεγάλη δύναμή τους.

Στο διπλό, που έκρινε το tie με τη Γαλλία, οι Medvedev και Safiullin ήταν καλύτεροι από τους Fabrice Martin και Edouard Roger-Vasselin, για να πάρουν τη νίκη με 6-4, 6-4.

Στο άλλο tie που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Denis Shapovalov από τα μονά και επιβλήθηκαν του Καναδά με 3-0. Ο John Isner κέρδισε άνετα τον Brayden Schnur με 6-1, 6-3, ενώ στο μεγάλο ματς της συνάντησης, ο Taylor Fritz επικράτησε του Felix Auger-Aliassime με 6-7 (6), 6-4, 6-4. Στο διπλό οι Fritz και Isner κέρδισαν τους Auger-Aliassime και Shapovalov με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots