ATP
Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Zverev, εκτός ο Monfils (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © JB Autissier Panoramic/Open Sud de France
tn team Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 - 22:55

O Alexander Zverev κέρδισε με 2-0 σετ τον Mackenzie McDonald στην πρεμιέρα του στο Open Sud de France και εξασφάλισε την είσοδό του στα προημιτελικά. Πρόωρα αποχαιρέτησε το τουρνουά ο Gael Monfils.

Ο Zverev επέστρεψε στη δράση μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Australian Open και πραγματοποίησε θετικό ποδαρικό στο Μονπελιέ, κερδίζοντας τον McDonald με 6-2, 7-6 (5).

Ο 24χρονος Γερμανός βελτίωσε το ρεκόρ του στο 250άρι της Γαλλίας σε 8-1 νίκες. Είχε κερδίσει τον τίτλο το 2017, στην τελευταία του παρουσία στο τουρνουά.

Στην επιστροφή του έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και κέρδισε τα 8 από τα 10 πρώτα games, για να προηγηθεί με 6-2, 2-0. Ήταν μπροστά μέχρι και με 4-2 στο 2ο σετ, στο οποίο όμως ο McDonald έκανε το break back, κέρδισε 3 συνεχόμενα games και προηγήθηκε με 5-4.

Ανάγκασε 2 φορές τον Zverev να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ, στο 5-4 και στο 6-5, ο "Sascha" όμως δεν πτοήθηκε και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου από το 2-4 έκανε την ανατροπή και το κατέκτησε με 7-5.

Στα προημιτελικά του Open Sud de France, o Zverev θα αντιμετωπίσει τον Adrian Mannarino, που έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη χρονιά. Ο Mannarino απέκλεισε τον David Goffin, No.8 στο ταμπλό, που τον κέρδισε με 6-4, 6-2.

Εκτός 8άδας έμεινε ο Gael Monfils, που ηττήθηκε από τον Mikael Ymer με 6-1, 6-2 σε 58 μόλις λεπτά.

Ο Ymer, που είχε αποκλείσει και τον Corentin Moutet στον 1ο γύρο (7-6, 6-4), θα παίξει στα προημιτελικά με ακόμα έναν Γάλλο, τον Richard Gasquet, που έκανε πολύ καλό παιχνίδι νωρίτερα και κέρδισε τον Soon-woo Kwon με 7-5, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots