ATP
Συνεχίζει στο Ρότερνταμ ο Murray, εκτός ο Hurkacz (vids)

 
Andy Murray
Andy Murray © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 - 22:46

O Andy Murray κέρδισε τον πρόσφατο πρωταθλητή του Open Sud de France, Alexander Bublik, στην πρεμιέρα του στο ABN AMRO World Tennis Tournament του Ρότερνταμ. Δύσκολα πέρασε ο Felix Auger-Aliassime, ενώ εκτός έμεινε ο Hubert Hurkacz.

Με ένα καλό παιχνίδι ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Ρότερνταμ ο Andy Murray, ο οποίος επικράτησε του Alexander Bublik με 7-6 (6), 6-4 και προκρίθηκε στους "16" του ABN AMRO World Tennis Tournament.

Και οι δυο παίκτες είχαν ευκαιρίες για break στο 1ο σετ, με τον Bublik να το κάνει πρώτος και να αποκτά προβάδισμα με 6-5, έχοντας τη μεγάλη ευκαιρία να κλείσει το σετ στο σερβίς του. Ο Murray όμως έκανε το break back, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί προηγήθηκε με 4-1 και 6-4. Χρειάστηκε 3ο set point, καθώς ο Bublik ισοφάρισε προσωρινά σε 6-6, ο Murray όμως πήρε το tie-break με 8-6 και κατέκτησε το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ ο Murray δεν αντιμετώπισε κανένα break point και έκλεινε γρήγορα και εύκολα τα service games του. Είχε 2 χαμένες ευκαιρίες για break στο 1ο game και τελικά "έσπασε" το σερβίς του Καζάκου στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3. Με love service games στο 8ο (5-3) και στο 10ο game (6-4), ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων "κλείδωσε" τη νίκη σε 1 ώρα και 42 λεπτά.

Ο Murray έβαλε τέλος σε ένα νικηφόρο σερί 5 αγώνων του Bublik στα indoor, αφού την προηγούμενη εβδομάδα ο 24χρονος Καζάκος είχε κατακτήσει το Open Sud de France, κερδίζοντας τον Alexander Zverev στον τελικό.

Στον 2ο γύρο του Ρότερνταμ, ο Murray θα αντιμετωπίσει τον Felix Auger-Aliassime. Ο 21χρονος Καναδός δυσκολεύτηκε και έχασε το 1ο σετ από τον qualifier Egor Gerasimov, κατάφερε όμως να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό από τα μέσα του 2ου σετ κι έπειτα, για να κερδίσει τον Λευκορώσο με 3-6, 6-2, 6-2.

Εκτός συνέχειας στο 500άρι του Ρότερνταμ έμεινε ο Hubert Hurkacz, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον 19χρονο Lorenzo Musetti, με 6-3, 5-7, 6-3. Ο Musetti θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά έναν εκ των Botic Van De Zandschulp και Jiri Lehecka.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Alex De Minaur, που κέρδισε τον Mackenzie McDonald με 7-6 (6), 1-6, 6-4. Ο De Minaur θα παίξει στα προημιτελικά είτε με τον Στέφανο Τσιτσιπά - που είναι ο μοναδικός seeder που συνεχίζει στο πάνω μισό του ταμπλό - είτε με τον Ilya Ivashka. O Ivashka πήρε σήμερα το εισιτήριο για τον 2ο γύρο, όπου περίμενε ο Στέφανος, κερδίζοντας τον Lloyd Harris με 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots