ATP
"Άντεξε" ο Rublev, εκτός ο Karatsev (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Corrine Dubreuil/Open 13
tn team Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 - 19:43

O Andrey Rublev βρέθηκε πίσω με break στο 3ο σετ απέναντι στον Lucas Pouille, απάντησε όμως με 6 κερδισμένα games στη σειρά και προκρίθηκε στους "4" του Open 13. Εκεί θα συναντήσει τον Benjamin Bonzi, που απέκλεισε τον Aslan Karatsev.

Παραμένει σε τροχιά τίτλου ο Andrey Rublev στη Μασσαλία, καθώς ανέτρεψε το 0-2 στο 3ο σετ σήμερα και κατάφερε να κερδίσει τον Lucas Pouille με 6-3, 1-6, 6-2, έπειτα από 1 ώρα και 41 λεπτά παιχνιδιού.

Μετά από το κερδισμένο 1ο σετ, ο 24χρονος Ρώσος, Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε τα 8 από τα 9 επόμενα games, από τον άλλοτε Top 10 Γάλλο τενίστα, πλέον Νο.154 στον κόσμο. Κατάφερε ωστόσο να μείνει ψύχραιμος και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο 6ο game επέστρεψε από το 40-15 και έκανε νέο break, για να περάσει μπροστά με 4-2, κάνοντας πολύ πιο απλό το έργο του για τη συνέχεια, όταν και έκλεισε το παιχνίδι στο 8ο game με 3ο συνεχόμενο break.

Στα ημιτελικά της Μασσαλίας αύριο, ο Rublev δεν θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του και No.4 του ταμπλό, Aslan Karatsev, αλλά τον τελευταίο Γάλλο που συνεχίζει στο τουρνουά, Benjamin Bonzi, που πήρε τη μεγάλη νίκη εις βάρος του Ρώσου νωρίτερα με 6-1, 6-3.

Ο 25χρονος Γάλλος τενίστας, Νο.69 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε μόλις 3 νίκες tour-level στο παρελθόν. Τρεις νίκες πέτυχε και αυτή την εβδομάδα, απέναντι στους Kamil Majchrzak, Pierre-Hugues Herbert και Karatsev, χωρίς μάλιστα να απωλέσει σετ. Θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν ημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots