ATP
Nadal: "Δίκαια η αποβολή του Zverev, θα του γίνει μάθημα"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Abierto Mexicano
tn team Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 - 12:09

Ο Rafael Nadal χαρακτήρισε δίκαια την απόφαση των διοργανωτών να αποβάλλουν τον Alexander Zverev από το Abierto Mexicano και πιστεύει πως θα του γίνει και ένα μάθημα για το μέλλον.

"Ήταν σίγουρα μια κακή στιγμή και λυπάμαι για εκείνον, γιατί έχουμε καλή σχέση. Του άξιζε όμως αυτή η τιμωρία, δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι. Το γνωρίζει και θα του γίνει μάθημα, η ανακοίνωση που έκανε έδειξε πως θα τον βοηθήσει να αποφύγει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται, γιατί μας παρακολουθούν πολλά παιδιά. Ο αθλητισμός πρέπει να διατηρεί κάποιες αρχές και οι παίκτες πρέπει να αναγνωρίζουν πως αποτελούν πρότυπα για εκατομμύρια παιδιά", είπε ο Nadal στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Ακαπούλκο.

Θυμίζουμε πως ο Zverev χτύπησε πολλές φορές τη ρακέτα του πάνω στην καρέκλα του διαιτητή, τον οποίο νωρίτερα είχε βρίσει, εξαιτίας μιας διαφωνίας τους για έναν πολύ κρίσιμο πόντο στον αγώνα του στα διπλά. Λίγες ώρες μετά τιμωρήθηκε με τον αποκλεισμό του από το τουρνουά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στα μονά.

"Καταλαβαίνω την απογοήτευση και το πως μπορεί κάποιος να σπάσει μια ρακέτα. Δεν μου αρέσει και έχω μεγαλώσει πολύ διαφορετικά, αλλά το καταλαβαίνω", είπε ακόμα ο Nadal, ο οποίος δεν έχει σπάσει ούτε μια ρακέτα στην καριέρα του.

"Αυτό που δεν είναι επιτρεπτό, είναι να δείχνεις τέτοια συμπεριφορά προς τους διαιτητές. Είναι κάτι διαφορετικό και η ΑΤΡ πρέπει να αναλαμβάνει δράση όταν συμβαίνει. Επειδή ήταν ένα μεμονομένο περιστατικό, θεωρώ ότι πρέπει να συγχωρήσουμε τον Sascha. Όλοι κάνουν λάθη. Είναι σαφές πως ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν, μπορεί να περιοριστούν τέτοια φαινόμενα, που φαίνεται να είναι λίγο της μόδας τελευταία, ελπίζω όμως πως η τιμωρία του δεν θα είναι τόσο αυστηρή και θα τον ξαναδούμε σύντομα στα γήπεδα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots