ATP
3 χρόνια στο Top 10 ο Τσιτσιπάς

 
3 χρόνια στο Top 10 ο Τσιτσιπάς
tn team Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 - 17:32

Σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που μπήκε στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Την 1η Μαρτίου 2019, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Gael Monfils για τα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships με 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4) και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, γράφοντας παράλληλα ιστορία.

Η νίκη αυτή, τον έκανε στα 20 του χρόνια τον πρώτο Έλληνα τενίστα που μπήκε στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που επίσημα έγινε την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019.

"Όλο το παιχνίδι άλλαξε από το πουθενά. Έχω βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι. Κερδίζω μεγάλους παίκτες, παίκτες που έχουν περάσει από το Top 10 και αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Ήθελα να είμαι και γω εκεί κάποια στιγμή και σήμερα το πέτυχα. Δεν ξέρω, πιθανότατα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα", είχε δηλώσει τότε ο Στέφανος, ο οποίος ανέτρεψε το 4-6, 1-3 στον αγώνα του με τον Monfils.

Παρά την ήττα του από τον Roger Federer στον τελικό την επόμενη μέρα (4-6, 4-6), ο Τσιτσιπάς μπήκε στο Top 10 και δεν αποχώρησε ποτέ από εκεί μέχρι σήμερα. Τον τελευταίο χρόνο δεν έχει αποχωρήσει ούτε από το Top 5 ο Στεφ, ο οποίος έχει career high το Νο.3 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots